Grote brand en drugslab in loods aan de Huyssitterweg | Regio15.nl

Grote brand en drugslab in loods aan de Huyssitterweg

Leidschendam - Bij een potplantenkwekerij aan de Huyssitterweg in Stompwijk is vanavond brand uitgebroken.


De brand werd rond tien voor half zeven gemeld en hierop zijn voertuigen uit kazernes in Leiden en Zoetermeer ter plaatse gegaan. Het gaat om de oude kas van 'Sjaak van der Voort', die nu is gehuurd door een bedrijf uit Boskoop.

Even voor half zeven bleek dat inzet van twee tankautospuiten noodzakelijk was en werd opgeschaald naar 'middelbrand'. Tien minuten later werd er opgeschaald naar 'grote brand'; een derde tankautospuit is opgeroepen.

De brand was uitslaand, en woedde zo te zien in een loods naast een kas. Er heeft in elk geval een gasleiding in brand gestaan. Een monteur van Stedin is ter plaatse gekomen om de gasleiding af te sluiten, waarna de brandweer de brand definitief kon gaan afblussen.

Er zijn geen gewonden gevallen. De brand ging gepaard met veel rook; vanuit de wijde omgeving was een zwarte rookkolom te zien.

Update 19.15: er is weer vrij snel afgeschaald naar 'middelbrand'; de derde tankautospuit is weer retour kazerne. Er is bij de brand asbest vrijgekomen, maar dat is hoofdzakelijk op het dak van de kas en op het eigen terrein neergekomen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Update 05-10: Na de brand is een mogelijk amfetaminelab aangetroffen. Zie hier voor de beelden.

Video: Rene Hendriks


Foto's: Rene Hendriks en Roy Wolters

6Ixo5G.JPG

rO6lXL.JPG

LlCoJf.JPG

SWONG1.JPG

vid

ZUVJdY.JPG

f2dnc6.JPG

vjTB31.JPG

gRjkDb.JPG

VfxCJK.JPG

IhnsDk.JPG

14UofD.JPG

A1CX6g.JPG

aRZmeS.JPG

3UelrF.JPG

twamG2.JPG

SSdhub.JPG

kVXTpr.JPG

f3O9lT.JPG

nRvxhn.JPG

N30buT.JPG

Lp9Uvk.JPG

Ox3wOV.JPG

Update 5-10: De politie maakt bekend dat er waarschijnlijk een drugslab in de uitgebrande loods is aangetroffen. De dienst LFO (landelijke faciliteit ondersteuning ontmantelen) van de politie en de forensische opsporing zijn bezig met een onderzoek in het pand.

Het gaat dan om een amfetaminelab in het pand. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in verband met deze zaak.

Foto's en video: Rene Hendriks

kAAW1u.JPG

4S5EkS.JPG

huejyj.JPG

Wqog8J.JPG

Sfpg2b.JPG

2Fkrr2.JPG