Oplegger in brand op de A4 bij Schipluiden | Regio15.nl

Oplegger in brand op de A4 bij Schipluiden

Schipluiden - Op de A4 staat momenteel een oplegger van een vrachtwagen in brand; de A4 in de richting van Rotterdam is hierdoor afgesloten.


De brand in de oplegger gevuld met afval brak omstreeks kwart over negen uit door onbekende oorzaak. De oorzaak zou in de lading hebben gezeten; het is niet zo dat de remmen warm zijn gelopen. Edit: volggens opmerkingen op onze Facebook pagina sloegen de vlammen inderdaad al rijdend uit het dak van de trailer.

De vrachtwagenchauffeur heeft de oplegger losgekoppeld en heeft gelijk de hulpdiensten verwittigd. Brandweereenheden van kazernes Delft, Den Hoorn en Den Haag/Leidschenveen zijn met spoed ter plaatse gegaan.

Omdat beide tankautospuiten zijn ingezet is opgeschaald naar 'middelbrand'.

De waterwinning bleek een probleem op te leveren. Op een gegeven moment was ook de 9000 liter van de mobiele watertank haakarmbak leeg en moest een grootschalig watertransport worden opgebouwd. Hiertoe zijn enkele eenheden van kazerne De Lier uitgerukt. De pomp van het GWT is in de Gaag gelegd, en daarna is de toevoerslangleiding over de vluchtstrook van de snelweg naar de brand toe gebracht.

Vanwege de brand en de forse rookontwikkeling is de rijbaan richting Rotterdam geheel afgesliten; verkeer wordt omgeleid via de A13. Verkeer op de A4 wordt bij afrit Schipluiden/Den Hoorn (13) van de sneklweg geleid.

Momenteel wordt de inhoud van de oplegger overgeladen in een andere vrachtwagen. Er worden ook schermen neergezet om zodoende de kijkersfile op de andere rijbaan te verminderen. Nadat de lading uit de oplegger is gehaald en afgeblust, zal de oplegger zelf ook geborgen moeten worden. Deze 'rijdt geen meter meer' dus daarvoor zal een dieplader ter plaatse moeten komen.

Video en foto's: Rene Hendriks, Mark Vrij en Nick van Mourik

Kln261.JPG

F6AK4g.JPG

yjpCy7.JPG

4RasWV.JPG

MC8eFL.JPG

UKMCui.JPG

GAFg7E.JPG

jWyWrr.JPG

QfgHIL.JPG

Hh43Dq.JPG

UeKERD.JPG

FpXkKr.JPG

9I2Jgm.JPG

7GgGgW.JPG

d6kOKx.jpg

77NgWt.JPG

3yuTBQ.jpg

C6W16B.JPG

0R0gV3.JPG

0y7Nxb.JPG

YSLNeE.JPG

Io5BSQ.JPG

h3yewx.jpg

By25qa.JPG

bCiQ5x.JPG

XDnPMY.JPG

7Rm5qw.jpg

w mark