Bewoner Professor Evertslaan steekt eigen huis in brand | Regio15.nl

Bewoner Professor Evertslaan steekt eigen huis in brand

Delft - De brandweer werd even na vijf uur gealarmeerd voor een woningbrand in een portiekwoning aan de Professor Evertslaan. Bij deze brand kwam veel rook vrij.


De brandweer kwam ter plaatse en ontruimde 8 portiekwoningen, waaronder de bewoner van het brandadres. Deze bewoner raakte gewond door rookinhalatie en werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie verdenkt de bewoner ervan dat hij zijn eigen woning in brand heeft gestoken dus werd hij aangehouden. Agenten zijn daarom met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis.

Behalve de bewoners zijn ook enkele huisdieren uit de aangrenzende portiekwoningen gehaald. De brandweer heeft de brand geblust en het portiek en de aangrenzende woningen geventileerd.

De recherche is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de brandstichting. Stichting Salvage is ter plaatse om de buren bij te staan in verband met de brand- en rookschade aan hun woningen.

Volgens de buren is de man regelmatig de oorzaak van problemen en overlast in de straat. Ook zou hij al eerder brand gesticht hebben in zijn eigen woning.

Video en foto's: Sander Paardekooper

WEXhQJ.JPG

OqkLFP.JPG

9wXnE9.jpeg

NNkGyR.JPG

BiyEOA.JPG

toRV1x.JPG

1Y2Aui.JPG

Qg3brN.JPG

HjBzKQ.JPG

khe1Jm.JPG

GWNUKF.JPG

6vWkoO.JPG

UDkbjA.JPG

T7uU6p.JPG

wMGbnm.JPG