Zeer grote brand in sportschool in Maassluis | Regio15.nl

Zeer grote brand in sportschool in Maassluis

Maassluis - In de sportschool "Fit-Line" aan de Govert van Wijnkade is zondagmiddag een grote brand uitgebroken.


Om kwart over drie werden de hulpdiensten gealarmeerd voor de brand. Zij schaalden vrijwel direct op naar "middelbrand".

Bij aankomst van de hulpdiensten kwam er bruine rook uit het dak; de brand leek te woeden op de bovenverdieping van het pand.

Inmiddels werd verder opgeschaald naar "grote brand" en even later zelfs naar 'zeer grote brand'. Ten behoeve van de onderlinge afstemming werd door de hulpdiensten even voor vier uur ook "GRIP 1" afgekondigd.

Brandweerlieden hebben het pand voor zover het kon gecontroleerd. Ook met name omdat er in eerste instantie onduidelijkheid was of er nog personen in het pand aanwezig waren. De brandweer kreeg rond kwart voor vijf de bevestiging dat er niemand meer in het pand aanwezig was.

Bij de bluswerkzaamheden kreeg de brandweer onder andere ondersteuning van een vaartuig van de Havendienst met bluscapaciteit. Vanuit de regio Haaglanden is de tankautospuit van kazerne Maasland ter plaatse gestuurd.

Rond half zes kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Voor zover bekend vielen er geen gewonden bij de brand. Wel is er veel schade ontstaan.

Tijdens het incident heeft de politie een automobilist aangehouden die door de afzetting heen wilde en niet luisterde naar wat de politie hem hierover te vertellen en te vorderen had.

Foto's: Nick van der Toorn, Nick van Mourik, Fred van der Ende en Sven Poeze

EwvEWt.JPG

t12cZj.JPG

ilejpN.JPG

AL9oDC.JPG

wOfDDa.JPG

HHtVYv.JPG

Ir4mjU.JPG

4f7NCv.JPG

uO4cCv.JPG

vLrbAX.JPG

X0LS6c.JPG

j9oD9k.JPG

xc9qlg.JPG

K4hmhK.JPG

BcFXt6.JPG

O6xVGP.JPG

0P3pGE.JPG

yUHJFR.JPG

qtUbcf.JPG

lEA4t8.JPG

ir02B8.JPG

9e4yQb.JPG

qOnRtp.JPG

uuGayk.JPG

RymNLE.jpeg

PpOJM8.JPG

mzmHjI.jpeg

1H9RjV.jpeg

CGJxN1.jpeg

jujz5q.JPG

FSZkBe.jpeg

w IMG 5977

w IMG 5973

jJMIt0.jpeg