Middelbrand Goudplevierlaan Leidschendam | Regio15.nl

Middelbrand Goudplevierlaan Leidschendam

th-img_0033Leidschendam - Op de zolder van een woning aan de Goudplevierlaan is vanmorgen omstreeks kwart voor twee brand uitgebroken.



De brand werd gemeld door de buren, die vertelden dat er op het bewuste adres een schoorsteenbrand zou woeden. Toen de brandweer korte tijd later ter plaatse kwam, bleek echter dat de brand op zolder woedde, hetgeen gepaard ging met veel rookontwikkeling. Daarbij is op de zolder vermoedelijk een hennepkwekerij aangetroffen.

Vanwege de inzet van beide gealarmeerde tankautospuiten is de brand opgeschaald naar 'middelbrand'. Omstreeks kwart voor drie kon het sein 'brand meester' worden gegeven. In de woning waren drie volwassenen en een jongetje van zeven jaar aanwezig. Deze zijn in veiligheid gebracht en twee van de bewoners zijn aangehouden in verband met de vondst van de vermoedelijke hennepkwekerij.

Er zijn bij deze brand geen gewonden gevallen. Wel heeft de woning naast de forse brandschade op zolder, veel rook- en waterschade opgelopen. Een coördinator van Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan bij het regelen van de schade en/of tijdelijke huisvesting.

Foto's: Arie Tuit , Sonja Ferwerda

w-img_0033

mrf_6712_c

w-img_0074

mrf_6719_c

mrf_6721_c

mrf_6729_c

mrf_6752_c