Motoragent aangereden tijdens achtervolging | Regio15.nl

Motoragent aangereden tijdens achtervolging

Nootdorp - Een vluchtende scooterbestuurder heeft tijdens een achtervolging met de politie zijn achtervolger aangereden.


Een politiemotorrijder achtervolgde vanavond rond negen uur op de grens van Ypenburg en Nootdorp een scooterrijder die zonder kentekenplaat in een winkelgebied reed. De achtervolging ging hard en ging dwars door woonwijken heen. Meerdere eenheden kwamen naar Nootdorp toe om te assisteren bij de achtervolging.

In het Zustershof reed de scooterrijder een doodlopende straat in, gevolgd door de motoragent die inmiddels zijn zwaailampen en sirene aan had staan. Daar keerde de scooterrijder en kwam het tot een confrontatie waarbij de scooterrijder opzettelijk op de motoragent inreed. Beiden raakten hierdoor ten val en kwamen naast hun voertuig terecht. Hierdoor kon de motoragent de scooterrijder aanhouden, die zich hevig verzette. Binnen enkele seconden waren er meerdere politie-eeheden ter plaatse die de politiemotorrijder hielpen om de aanhouding te verrichten.

De scooterrijder kon toen snel worden aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. De 19-jarige scooterbestuurder bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Zowel de motoragent als de scooterbestuurder zijn in het ziekenhuis onderzocht. De agent is bij de aanrijding licht gewond geraakt aan een van zijn handen. De scooterbestuurder hield geen verwondingen over aan het ongeval.

De Verkeerspolitie is ter plaatse gekomen om de sporen van de aanrijding vast te leggen. Beide voertuigen zijn vervoerd naar bureau Zichtenburg, alwaar onderzoek door de Verkeers Ongevallen Analisten zal plaats vinden.

Video en foto's: Dejan Jeremic en Ruben van Essen

w Nootdorp 1

w Nootdorp 2

w Nootdorp 3

w Nootdorp 4

w Nootdorp 5

w IMG 8852

w Nootdorp 8

w Nootdorp 9

w Nootdorp 10

w IMG 8873

w Nootdorp 11

w Nootdorp 12