Politie achtervolgt gestolen Audi | Regio15.nl

Politie achtervolgt gestolen Audi

Rijswijk - Het ANPR-systeem van de politie scande woensdagavond een gestolen Audi op de A13 in de richting van de regio Haaglanden.


Het ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant automatisch de kentekens van voertuigen die het systeem passeren en bekijkt onder andere of het voertuig gestolen is.

Een gestolen Audi passeerde rond half negen het ANPR-systeem op de A13 bij Rotterdam. Een politievoertuig van de Landelijke Eenheid trof het voertuig vervolgens aan op de A13 in de richting van de regio Haaglanden. De bemanning van het politievoertuig maakte vervolgens contact met de meldkamer van de eenheid Den Haag voor het verkrijgen van ondersteuning. Dit voor het geval de bestuurder op de vlucht zou slaan na het krijgen van een stopteken. 

Het politievoertuig bleef de gestolen auto volgen, waarna van her en der andere eenheden zich in de buurt van het gesloten voertuig gingen begeven. In de buurt van Winkelcentrum De Bogaard op de Prinses Beatrixlaan besloot de politie om het voertuig een stopteken te geven. Het voertuig werd omsingeld door politievoertuigen, waarna twee inzittenden uit het voertuig werden aangehouden. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.

De Audi was een aantal dagen geleden in Rotterdam gestolen. Het voertuig is door de sleepdienst van de politie weggesleept.

Video en foto's: Danny Botman

w DB Beatrixlaan IMG 9592

w DB Beatrixlaan IMG 9597

w DB Beatrixlaan IMG 9600

w DB Beatrixlaan IMG 9604

w DB Beatrixlaan IMG 9609

w DB Beatrixlaan IMG 9619

w DB Beatrixlaan IMG 9628