FIOD inval levert een explosieve verrassing op | Regio15.nl

FIOD inval levert een explosieve verrassing op

Zoetermeer - Bij een inval heb je vooraf wel bepaalde verdenkingen; je verwacht iets strafbaars te vinden.


Vanmorgen deed de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) een inval in een unit van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Industrieweg, niet ver weg van een pand waar laatst ook een inval is geweest.

In het pand werd ook een stuk zelfgemaakt vuurwerk aangetroffen. Explosievenverkenners van de politie kozen ervoor om de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse te laten komen.

Een bomverkenner van de EOD ging het pand binnen en onderzocht het explosief. Toen het explosief was ontmanteld en het sein 'veilig' was gegeven konden de FIOD en de Forensische Opsporing weer naar binnen om het pand verder te doorzoeken.

Even daarna kwam de huurder van de betreffende unit in een bestelbus aanrijden. Hij is aangehouden en naar het bureau vervoerd. Zijn bestelbus is gelijk ook doorzocht; om zeker te weten dat daar niet ook explosief materiaal in ligt opgeslagen en om te kijken of er nog voorwerpen in lagen die van belang konden zijn voor het onderzoek. De bijrijder kon zijn weg weer vervolgen.

Video: Ruben van Essen 

Foto's: Roy Wolters en Ruben van Essen

w Industrie 1

w Industrie 2

w Industrie 3

w Industrie 4

w Industrie 5

w Industrie 6

w Industrie 7

w Industrie 8

w IMG 3996

w Industrie 9

w Industrie 10

w IMG 4020

w Industrie 11

w Industrie 12

w Industrie 13