Aangehouden met een stapel geld in de kofferbak | Regio15.nl

Aangehouden met een stapel geld in de kofferbak

Den Haag - Agenten van een aanhoudingseenheid uit Amsterdam reageerden vanavond op een zogenaamde 'ANPR-hit', en hielden twee personen aan.


Een auto waarvan het kenteken gesignaleerd stond reed langs een ANPR-camera. De camera herkende het kenteken en stuurde een geautomatiseerd bericht naar de politiemeldkamer.

Centralisten van de meldkamer riepen enkele politie-eenheden in de omgeving van de rijdende auto op om zich richting het gesignaleerde voertuig te begeven. Agenten van een Amsterdamse aanhoudingseenheid reageerden op de melding en reden het voertuig klem toen het op de afrit van de Utrechtsebaan bij de Schenkkade voor het rode stoplicht stond.

In het voertuig troffen agenten twee inzittenden aan, waarvan geen van beiden de kentekenhouder was. De 'ANPR-hit' was gericht op de eigenaar van de auto, die nog een celstraf moet uitzitten. 

Terwijl de agenten de gegevens van beide inzittenden natrokken en een controle deden van het voertuig, troffen zij in de kofferbak een groot geldbedrag aan. Een kort onderzoek ter plaatse leidde tot de aanhouding van de twee mannen op verdenking van witwassen.

De inzittenden zijn naar een politiebureau overgebracht voor verhoor. Het voertuig is in beslag genomen en er zal nader onderzoek worden gedaan naar de herkomst van het geld. Uiteraard zal de politie zich blijven inzetten om de kentekenhouder, die nog ruim twee maanden vast moet zitten, in te rekenen.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 3307

w IMG 3315

w IMG 3344

w IMG 3323