Waarschuwingsschot bij aanhouding Maartensdijklaan | Regio15.nl

Waarschuwingsschot bij aanhouding Maartensdijklaan

Den Haag - De politie heeft vanavond een waarschuwingsschot moeten lossen bij een aanhouding op de Maartensdijklaan.


De politie meldt dat het schot is gelost bij de aanhouding van twee verdachten bij wie getuigen een vuurwapen hadden gezien. De verdachte zat met nog een persoon in een auto en werden bij de Maartensdijklaan gespot door politieagenten. De bestuurder kreeg een stopteken en op de Maartensdijklaan is getracht via een 'autoprocedure' de verdachten uit de auto te praten en aan te houden.

Het duo had andere plannen waren weigerden mee te werken aan de gegeven orders van de politie. Nadat agenten een waarschuwingsschot loste, werkten beide verdachten mee en konden zonder verdere moeilijkheden worden aangehouden.

De Maartensdijklaan was ter hoogte van de Tubbergenstraat deels afgezet. De politie deed verder onderzoek bij en in de personenauto. Maar noch in de auto, noch bij de verdachten werd een vuurwapen of een vergelijkbaar voorwerp aangetroffen. De beide Hagenaars van 22 en 29 jaar oud werden de volgende dag, na verhoor, in vrijheid gesteld.

De recherche heeft de uitgeworpen huls veiliggesteld en in een papieren zak gedaan. De personenauto is afgevoerd naar Zichtenburg waar verder sporenonderzoek zal plaatsvinden.

Foto's: Ivar Gieles en Ruben van Essen

12Ack1.JPG

v7xNPU.JPG

XZ3k2o.JPG

8wwpgs.JPG

OhTkN6.JPG

gD5C8X.JPG

rZrS0E.JPG

ps5GUI.JPG

OTOgTd.JPG

ux211t.JPG

Mz8ffW.JPG

75kePA.JPG

orNqLG.JPG

idyuEL.JPG