Verdachte van steekpartij neergeschoten door politie | Regio15.nl

Verdachte van steekpartij neergeschoten door politie

Den Haag - De verdachte van een steekincident op de De Savornin Lohmanlaan is vanmiddag door de politie neergeschoten.


Rond half drie werd een 45-jarige taxichauffeur uit Den Haag op de De Savornin Lohmanlaan in zijn taxi meerdere malen gestoken door zijn passagier. Het slachtoffer weet uiteindelijk aan zijn belager te ontkomen en met zijn taxi te vluchten. Op de Sportlaan, ter hoogte van de Vliegenvangerlaan, heeft de taxichauffeur zijn taxi langs de kant gezet en vervolgens gewacht tot hulp was gearriveerd

Een ambulance en het Mobiel Medisch Team uit Rotterdan werden gealarmeerd. Het MMT werd per traumahelikopter ingevlogen en heeft de ambulancebemanning geassisteerd bij het verzorgen en stabiliseren van het slachtoffer. De traumahelikopter is geland op het veld van voetbalvereniging Quick. Het slachtoffer is uiteindelijk vervoerd naar het HagaZiekenhuis aan de Leyweg. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden.

De verdachte van deze steekpartij, een 59-jarige Hagenaar, heeft zich na het steekincident uit de voeten gemaakt. Omstanders hebben een duidelijk signalement aan de politie kunnen doorgeven.

Niet veel later werd er op het terrein van voetbalvereniging Quick aan de De Savornin Lohmanlaan een man gezien die voldeed aan dit signalement. Nadat hij werd aangesproken door agenten is de man gevlucht. Na meerdere sommaties om te luisteren is er een waarschuwingsschot gelost waar de verdachte niet op reageerde.

Uiteindelijk kon de politie niet anders dan meerdere malen gericht schieten om de verdachte te kunnen aanhouden. Volgens onbevestigde berichten werd hij in zijn been geraakt. Ook de verdachte is naar het ziekenhuis vervoerd voor medische behandeling.

Op het voetbalveld van Quick vond op het moment dat er op de verdachte werd geschoten een wedstrijd plaats; deze is na het schietincident direct gestaakt.

De politie heeft een groot Plaats Delict afgezet op de De Savornin Lohmanlaan, Sportlaan en omgeving. Medewerkers van Bureau Forensische Opsporing verrichten technisch onderzoek. Het onderzoek is in handen van de Rijksrecherche.

Video: Ferrie van der Geer en Sander Paardekooper


Foto's: Sander Paardekooper, Cees de Kleyn en Sebastiaan Nederhoed

w IMG 8144

w IMG 8147

w IMG 8149

w IMG 8163

0nmCai.JPG

Uy4Vlc.JPG

ocVVpK.JPG

gIX2Ae.JPG

k6kwuR.JPG

SMrLHB.JPG

cQk1pe.JPG

ULc5P4.JPG

4Nqmc2.JPG

l0KaFF.JPG

w TDK 8539

w TDK 8548

w TDK 8561

w TDK 8565

w TDK 8520

vooKDg.JPG

w IMG 8167

w SBF77610

w SBF77621

w SBF77629