Geladen vuurwapen gevonden in gestolen auto na wilde achtervolging | Regio15.nl

Geladen vuurwapen gevonden in gestolen auto na wilde achtervolging

Delft - Zaterdagavond heeft een wilde achtervolging plaatsgevonden tussen de politie en de inzittenden van een gestolen personenauto.


De achtervolging begon op de Rijksweg A13 van Rotterdam richting Delft. De auto is opgevallen na een ANPR hit, waaruit bleek dat de auto als gestolen en onverzekerd gesignaleerd stond. Politieagenten gaven de auto een 'volgteken', maar de verdachten besloten te vluchtten. 

Na een wilde achtervolging met hoge snelheid, waaraan veel eenheden hebben deelgenomen, eindigde de achtervolging op het Schoepenpad in Delft. De gestolen auto is daar tegen een gevel van een schuurtje van een nabijgelegen molen tot stilstand gekomen. Twee verdachten gingen er vandoor. 

Agenten hielden de bestuurder, een 33-jarige man uit Rotterdam, aan, waarbij ze pepperspray gebruikten. De bijrijder wist te ontkomen. De politie zette meteen een grote zoekactie op touw in de omgeving van het Schoepenpad naar de bijrijder. Medewerkers van de hondenbrigade hebben samen met hun hond in het naastgelegen recreatiebos Delftse Hout gezocht. De politiehelikopter vloog boven het zoekgebied ter ondersteuning vanuit de lucht. De bijrijder is niet meer gevonden.

In de gestolen auto troffen politieagenten een doorgeladen vuurwapen aan. Een medewerker van de speciale afdeling WME (Wapens, Munitie en Explosieven) heeft het vuurwapen veiliggesteld en meegenomen voor sporen.

Het incident trok veel bekijks van omwoners en spelers van het populaire 'Pokemon-Go' spel die daar in de omgeving aan het zoeken waren naar Pokemons.

De gestolen auto is meegenomen door een politieberger. Rechercheurs onderzoeken de zaak. De politie doet ook onderzoek naar de identiteit van de ontkomen bijrijder. De auto bleek te zijn gestolen in Haarlem.

Foto's en video: Donny Kooistra en Daan van den Ende

mFSFxN.JPG

789b0w.JPG

i47JiT.JPG

navloW.JPG

kqeehh.JPG

kZTFxB.JPG

Ft9nNR.JPG

VMq4He.JPG

rZyBEG.JPG

hNaV8j.JPG

GKZa8A.JPG

rf2zTm.JPG

l7i5Hy.JPG

f7wHAQ.JPG

djVEGo.JPG

yHySF8.JPG

HDA3BO.JPG

YDYHrT.JPG