Magneetvisser vist oude granaat uit afvoerkanaal | Regio15.nl

Magneetvisser vist oude granaat uit afvoerkanaal

Den Haag - Een Haagse magneetvisser heeft zaterdag een granaat uit het Afvoerkanaal (ook bekend als 'Verversingskanaal') gevist en er vervolgens kilometers mee rondgereden. 


De rit eindigde uiteindelijk aan de Lijsterbesstraat, waar de vondst goed werd gereinigd en waaruit eigenlijk toen pas bleek dat het om een granaat ging.

Er werd besloten om de politie te alarmeren. Deze heeft direct de straat afgesloten en constateerde al snel dat het vermoedelijk om een oude granaat uit de Tweede Wereldoorlog ging. De inzet van de hulpdiensten zorgde voor veel bekijks. 

Magneetvisser Steven vertelt aan Regio15 dat hij nog niet zo lang magneetvisser is en niet meteen doorhad dat het een oude granaat kon zijn. Daarom besloot hij de granaat kilometers op zijn scootertje mee te vervoeren naar zijn huis aan de Lijsterbesstraat.

Meestal vangt Steven alleen fietsen en andere metalen voorwerpen. Hij heeft pas geleden een magazijn van een vuurwapen opgevist. Steven is onder de indruk van de vangst, maar tegelijkertijd ook wel trots. 

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is met spoed en onder begeleiding van de verkeerspolitie ter plaatse gekomen. Medewerkers van de EOD hebben de granaat veilig gesteld en zullen deze bij daglicht gecontroleerd laten ontploffen. 

Het komt meer voor, dat magneetvissers 'beet hebben'.

Foto's en video: Daan van den Ende, Donny Kooistra

hpvWX9.JPG

LZJVzY.JPG

tre4Hp.JPG

9pmpjC.JPG

gBJZ32.JPG

bX6DH7.JPG

pc7XOE.JPG

8gOCOB.JPG

Cf7sdw.JPG

xAxeNk.JPG