Groep van 15 man zoekt ruzie op Duinrell | Regio15.nl

Groep van 15 man zoekt ruzie op Duinrell

Wassenaar - Een groep van 15 heethoofdjes heeft ervoor gezorgd dat het Tikibad op Duinrell vandaag verder gesloten blijft voor nieuwe zwemmers.


Door het warme weer is het natuurlijk druk en stond er een lange rij om het zwembad in te komen. Daardoor moest iedereen 'op zijn beurt wachten'. Een groep van rond de 15 man vond dat zij dat niet hoefden, en drongen voor in de rij.

Uiteraard werd daar wat van gezegd door de anderen in de rij. De groep werd daarop aggressief, en ging dreigend om degene staan die het lef had gehad om een opmerking te maken.

Daarop greep de beveiliging in, en werd de groep verteld het park te verlaten. Dat leek te gaan lukken, totdat het bij de uitgang tot een vechtpartij met de beveiligers kwam. De politie schoot te hulp, maar werd vervolgens zelf het doelwit van de agressie van de groep. Op dat moment werd er dus 'assistentie collega' gegeven, wat betekent dat alle beschikbare voertuigen uit de buurt met spoed ter plaatse komen om hun collega's te ontzetten. In dit geval schoten er rond de 15 politievoertuigen die kant op.

Bij het zien van de versterkingen stoof de groep (zoals zo vaak in dit soort gevallen) uiteen. Uiteindelijk is een viertal personen uit de groep aangehouden, twee 16-jarige Rotterdammers en twee plaatsgenoten van 20 en 24 jaar. Hen zal 'openlijke geweldpleging' ten laste worden gelegd. Bij het Tikibad is later nog een persoon aangehouden die niet voldeed aan de vorderingen van de poltie.

Duinrell heeft besloten dat er voor de rest van de dag geen nieuwe gasten meer het Tikibad in mogen. Iedereen die in de rij stond te wachten is dus de dupe van het wangedrag van deze groep. De mensen die al in het Tikibad waren, mogen wel binnen blijven.

Foto's: Herman van der Woude, Rene Hendriks
Ja1Rt3.JPG

96JoNu.JPG

qOFZs5.JPG

t2fu2H.JPG