Inbrekers tot stoppen gedwongen en aangehouden | Regio15.nl

Inbrekers tot stoppen gedwongen en aangehouden

Den Haag - Vannacht zijn na een achtervolging 3 verdachten van een woninginbraak aangehouden.


Die inbraak vond plaats aan de Speenkruidstraat. De heren werden gehoord door omwonenden, die de politie waarschuwden. Kort hierop meldden zij dat een personenauto met drie inzittenden bij de woning wegreed. Agenten zagen deze auto rijden op de De Savornin Lohmanlaan. Toen zij de auto wilden controleren ging deze er vandoor.

De achtervolging die daardoor ontstond, leidde tot gevaarlijke verkeerssituaties, waarna de politie besloot om er omwille van de veiligheid een einde aan te maken. Daarom werd de vluchtauto klemgereden met de politievoertuigen. Zowel de auto van de inbrekers als de politiewagen liepen daarbij lichte blikschade op.

De drie inzittenden uit de personenauto gingen er lopend vandoor, maar werden al snel door de politie aangehouden. Drie mannen, één van 24 jaar uit Rotterdam en twee van 22 en 31 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten nog vast voor verhoor.

In de auto werden goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Agenten onderzoeken of in de Speenkruidstraat in een woning is ingebroken. De auto van de verdachten namen agenten voor nader onderzoek in beslag.

Zoals gebruikelijk bij 'achtervolgingen met schade' heeft de verkeerspolitie ook een kort onderzoek gedaan. Berger Vreugdenhil heeft de 3 voertuigen daarna meegenomen.

JnKNQO.jpg

XASKz4.JPG

Cgj5at.JPG

NIQiWt.JPG

ic7WCm.JPG

C2aif9.JPG

2pUOzW.JPG

uCLKnM.JPG