Alcomobilist klemgereden en aangehouden | Regio15.nl

Alcomobilist klemgereden en aangehouden

Den Haag - Een automobilist is vannacht op het Hildebrandplein aangehouden nadat hij met alcohol achter het stuur was betrapt.


Getuigen zagen de man rijden en vermoedden door het rijgedrag van de bestuurder dat er alcohol in het spel was. Zij hebben direct de politie gebeld om de situatie voor te leggen en zijn positie door te geven.

Na enkele straten door stadsdeel Laak te hebben gereden, sloot het net zich rond de alcomobilist en werd deze op de Goeverneurlaan onderschept door meerdere politie eenheden. De automobilist gaf echter geen gevolg aan het stopteken dat werd gegeven. Hierop werd de bestuurder even verderop, op het Hildebrandplein, geholpen met het stilzetten van zijn auto. Meteen sprongen agenten naar de alcomobilist om de motor af te zetten en de sleutels te pakken.

Tijdens de blaastest bleek dat de bestuurder een aanzienlijke hoeveelheid aclohol houdende lucht in zijn mond had, waardoor het vermoeden werd bevestigd dat er alcolol in het spel was. Daarna werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalysetest.

De auto werd door een agente in een parkeervak gezet. Hoeveel alcohol de alcomobilist uiteindelijk heeft 'geblazen' is niet bekend.

Foto's en video: Ruben van Essen

w IMG 4786

w IMG 4790

w IMG 4792

w IMG 4794

w IMG 4797