Vier verdachten aangehouden in drugsonderzoek | Regio15.nl

Vier verdachten aangehouden in drugsonderzoek

Hoek van Holland/Vlaardingen - De Dienst Regionale Recherche van politie-eenheid Den Haag heeft vrijdagavond in een lopend onderzoek vier mannen van 29, 39, 46 en 63 jaar uit Hoek van Holland en Vlaardingen aangehouden.


Het onderzoek richt zich op verdovende middelen.

Vrijdagavond werden invallen in zes woningen en een bedrijfspand in Hoek van Holland en Vlaardingen verricht. Daarbij werd in een woning in Vlaardingen een verdachte aangehouden en één in een woning in Hoek van Holland. De twee andere verdachten werden op straat in Hoek van Holland aangehouden.

In de woning in Hoek van Holland, aan de Schoolstraat, werd een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De recherche nam uiteindelijk bij de doorzoekingen drugs, twee imitatiewapens, geld en zwaar illegaal vuurwerk in beslag. Een kamer werd vermoedelijk gebruikt  om drugs te verwerken en te verpakken.

Bij de aangehouden verdachten en in drie auto’s werden daarnaast nog drugs gevonden en bij één van de verdachten een geldbedrag. In een bedrijfspand werd ook een doorzoeking verricht, maar daar werd niets aangetroffen.

Op zaterdag 1 oktober vond nog een doorzoeking plaats in een garagebox van één van de verdachten. In de garagebox, aan het Placiusstraat in Vlaardingen, werden omstreeks 15.30 uur enkele zware explosieven (handgranaten, slagpijpjes en een elektrische ontstekingsbron) en scherpe munitie aangetroffen. De politie heeft hierop de EOD in kennis gesteld die ter plaatse kwam om de explosieven onschadelijk te maken. De omgeving werd ruim afgezet.

Het onderzoek wordt voortgezet. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Foto's: Joey Bremer

w JBM 4682

w JBM 4691

w JBM 4695

w JBM 4705

w JBM 4708

w IMG 8106