Vuurwapen getoond bij verkeersruzie Lindelaan | Regio15.nl

Vuurwapen getoond bij verkeersruzie Lindelaan

Rijswijk - De Lindelaan is vanmiddag enige tijd afgesloten geweest in verband met een politie-onderzoek.


Dit had te maken met een uit de hand gelopen verkeersconflict, waarbij één of meer inzittenden van een personenauto vermoedelijk met een balletjespistool op een ander voertuig zouden hebben gecshoten.

Het 'fijne' over deze verkeersruzie is nog niet bekend, maar volgens getuigen zijn enkele voertuigen op elkaar gebotst, stapten de inzittenden van een Volkswagen uit en hebben die hun woede gekoeld op enkele auto's en/of hun bestuurders. Hierna zijn zij in onbekende richting gevlucht.

Een getuige verklaarde een wapen te hebben gezien van ongeveer een meter lang. Er werden ter plaatse ook 'balletjes' gevonden en daarom houdt de politie er rekening mee dat er inderdaad is geschoten met een balletjeswapen. Het bezit van dat soort wapens is toegestaan, maar het is absoluut verboden om hiermee de straat op te gaan, laat staan er op straat mee te schieten. Dit omdat zij haast niet van 'echte' vuurwapens te onderscheiden zijn. De politie zal daarom handelen alsof het een echt vuurwapen betreft.

De politie heeft op de Lindelaan een groot plaats delict afgezet en recherche en VOA hebben onderzoek verricht naar het incident.

Enige tijd later is op de Soestdijksekade in Den Haag een Volkswagen staande gehouden. De inzittende is door de politie onder schot gehouden en middels een zogenaamde 'BTGV-procedure' uit diens auto gepraat. Het is nog niet officieel bekend of dit één van de verdachten van het incident in Rijswijk betreft.

Update 18-10: De aanhouding op de Soestdijksekade/het Loenenseplein bleek inderdaad de verdachte van dit incident. In een kelderbox aan de Eekhoornrade trof de politie later het wapen aan: het bleek te gaan om een luchtbuks.

Video: Nick van Mourik

Video: (aanhouding Loenenseplein) Sharyl, Tarik en Jeremy

Foto's: Nick van Mourik en Ferie van der Geer

qLf1op.JPG

iKtxND.JPG

JxqR4r.JPG

m79BSX.JPG

CiEloX.JPG

0FAxfi.JPG

apsvLj.JPG

9PKbhs.JPG

PJFVAh.JPG

mTZ9g1.JPG

aJyFpu.JPG

NgCr0G.JPG

RH4vPB.JPG

2dIbIZ.JPG

ukhMDQ.JPG

2ADwj0.JPG