Grote inzet politie, Marechaussee en AT rond Haagse Plein | Regio15.nl

Grote inzet politie, Marechaussee en AT rond Haagse Plein

Den Haag - Een grote inzet van politie, Koninklijke Marechaussee (KMar) en leden van het Arrestatieteam vanmiddag rond het Binnenhof en het Plein.


Rond vijf uur vanmiddag is er een 59-jarige man aangehouden op het Plein nabij de Tweede Kamer. De man zou naar aanleiding van privé-problemen naar het Plein zijn gegaan waar hij riep dat in de plastic tas die hij bij zich droeg een bom zou zitten.

Hierop hebben bij de Tweede Kamer aanwezige militairen van de Koninklijke Marechaussee de man aangehouden terwijl zij hem onder schot hielden. Op beelden is te zien dat de man zich aan het ont- en weer aankleden was op bevel van de KMar: Zo kunnen zij op afstand zien of de man eventueel wapens of andere gevaarlijke voorwerpen bij of op zijn lichaam heeft.

Vermoedelijk heeft de man op enig moment niet geluisterd naar de bevelen die hem werden gegeven, waarop een waarschuwingsschot is gelost.

Ondanks eerdere berichten van de politie is de man niet geraakt door de kogel en ook niet gewond geraakt.

De omgeving van de Tweede Kamer en het Plein waren groots afgezet door politiemensen, zwaarbewapende militairen van de KMAR en leden van het arrestatieteam.

De tas die de man had gegooid is onderzocht. Hierna konden de afzettingen -  omstreeks tien voor half zeven - worden opgeheven.

Video en foto's: Ferrie van der Geer en Nick van Mourik

BqqHXb.JPG

Lck41b.JPG

2QVuL5.JPG

hXdAE0.JPG

3IKxW7.JPG

w7g2DV.JPG

ymqN5P.JPG

nP8Av3.JPG

geaP2B.JPG

Vu96nA.JPG

etjGi7.JPG

mHg8zV.JPG

2Yfwv0.JPG