Flatgebouw ontruimd na vondst Amfetaminelab | Regio15.nl

Flatgebouw ontruimd na vondst Amfetaminelab

Voorburg - Een flat aan de Bosboom Toussaintstraat is vanavond ontruimd, na de vondst van een drugslab.


De melding begon als een 'vreemde lucht meterkast' maar na geruime tijd zoeken werd de oorzaak gevonden in een Amfetaminelab. Mogelijk is daar wat aan chemicaliën gaan lekken. Toen duidelijk werd dat dat de oorzaak van de stank was, zijn alle 9 woningen in de flat ontruimd en is de AGS ('Adviseur Gevaarlijke Stoffen') van de brandweer ter plaatse gekomen. Vanuit de politie is een TEV ('Teamleider Explosieven Verkenner') ter plaatse gekomen.

De bewoners werden elders opgevangen. Eén bewoonster is door de bemanning van de ambulance gecontroleerd. Ook de 'ambtenaar rampenbestrijding' is opgeroepen, om namens de gemeente Leidschendam-Voorburg de verdere opvang van de kleumende bewoners ter hand te nemen. De omgeving van de flat was met lint afgezet.

De bewoners zijn in eerste instantie vervoerd naar het politiebureau van Leidschendam-Voorburg. Vanaf daar zijn zij naar familie of kennissen gegaan. Voor degenen die niet bij bekenden terecht konden, werd er een plek in een hotel geregeld.

Het eigenlijke drugslab lijkt zich in een verborgen ruimte in de garages voor de woonflat te bevinden. De LFO ('Landelijke Faciliteit Ontmanteling') is ter plaatse om het lab op te ruimen. Dit is een gezamenlijke politie- en brandweereenheid die gespecialiseerd is in drugslabs en het ontmantelen hiervan.

Zij zijn in beschermende kleding en ademlucht het lab binnen gegaan om de situatie te beoordelen. Na enkele minuten kwam zij weer naar buiten en werd het sein veilig gegeven. Het drugslab is 'uitgeschakeld' en de situatie was onder controle. Nadat ook de chemische processen zijn stilgelegd, konden de bewoners weer naar huis.

Het lab wordt bewaakt. Morgen wordt het ontmanteld.

Naar verwachting zal de politie een warme belangstelling hebben voor de gebruiker van de garagebox, en deze persoon graag willen spreken.

Hier en hier is meer informatie te vinden: over wat er mis kan gaan met een drugslab in een woonwijk.

Een paar weken geleden werd in een flatwoning in Leidschendam ook een aanzienlijke voorraad chemicaliën aangetroffen.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ruben van Essen
2tjw4C.JPG

CCXsCe.JPG

pXOsye.JPG

Jaj3Fd.JPG

w BT VB 1

j4FBiX.JPG

o6J8hx.JPG

P6GDKj.JPG

DrqcwG.JPG

IaS9fn.JPG

64Y8ur.JPG

w BT VB 2

w BT VB 3

w BT VB 4

JHmg77.JPG

w BT VB 5

NUS87v.JPG

4fRRgo.JPG

bNRpUz.JPG

vVi5vS.JPG

JvInNY.JPG

 Vrijdag 27 januari, de volgende dag, werd het amfetaminelab ontmanteld. Eerst werden sporen die mogelijk kunnen leiden naar een of meerdere verdachten, veilig gesteld. Daarna werd er door de LFO ('Landelijke Faciliteit Ontmanteling') voorbereidend werd gedaan. De firma Arnicon kwam ter plaatse om alle vaten met chemicaliën veilig af te voeren. Ook namen zij andere spullen mee die in het lab stonden. Alles wat zij meegenomen hebben zal zo snel mogelijk vernietigd worden.

w BT VB ont 1

w BT VB ont 2

w BT VB ont 3

w BT VB ont 4

w BT VB ont 5

w BT VB ont 6

w BT VB ont 7

IDLlXE.JPG

nGF2Wi.JPG

w BT VB ont 8

w BT VB ont 9

McJyTc.JPG

QvGxuH.JPG

w BT VB ont 11