85-jarige vrouw vermoord in woning Louis Davidsstraat | Regio15.nl

85-jarige vrouw vermoord in woning Louis Davidsstraat

Den Haag - Een groot onderzoek nadat in een woning aan de Louis Davidsstraat een dode vrouw werd aangetroffen.


Omstreeks half een vrijdagmiddag hebben agenten de dode vrouw aangetroffen in de woning. De omgeving van de Louis Davidsstraat werd meteen groot afgezet met blauw-wit lint (sporenlint). Agenten bewaakten het Plaats Delict (PD). 

Een groot aantal rechercheurs in witte pakken heeft van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend uitgebreid onderzoek gedaan. Bewoners mochten tijdens het onderzoek niet naar hun geparkeerde voertuigen.

De politie houdt ernstig rekening met een misdrijf. De identiteit van de dode vrouw wordt nog onderzocht.

Volgens de onderburen woont er een oudere vrouw in de woning, zij hebben een verklaring afgegeven bij het politiebureau. Het onderzoek en de inzet van de politie zorgt voor veel speculaties in de wijk. Veel omwoners reageren aangedaan.

Update 2 juli: uit het politie-onderzoek is gebleken dat het slachtoffer, Ans van der Meer, een 85-jarige vrouw, door een misdrijf om het leven is gekomen. Het recherche-onderzoek is in volle gang.

Update 22 augustus: In het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 85-jarige Ans in haar woning aan de Louis Davidsstraat verstuurt het rechercheteam dinsdag 22 augustus 2017 een SMS-bom. In het sms-bericht roept de recherche mensen op te kijken naar de uitzending van Team West van dinsdag 22 augustus. Daarin worden beelden getoond van een man die geld pint met de pinpas van mevrouw van der Meer.

Update 5 september: De politie laat vandaag weten een 43-jarige man en een 34-jarige vrouw aangehouden te hebben. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 85-jarige Ans van der Meer. De verdachten werden dinsdagochtend aangehouden in een woning in Den Haag. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen.

Update 15 oktober: De rechtbank heeft vanmorgen het voorarrest verlengd van de 44-jarige man en zijn 35-jarige vrouw uit Den Haag. Zij worden ervan verdacht in 2017 de 85-jarige Ans te hebben vermoord. De volgende pro-formazitting in deze zaak is op 8 januari 2019.

Update 5-3-2019: De mannelijke hoofdverdachte is veroordeeld tot 20 jaar cel.

Foto's en video: Donny Kooistra en Daan van den Ende

hOnfFn.JPG

GsjtAM.jpg

iSNBcK.JPG

howVRK.JPG

hKoGzB.JPG

EURopB.JPG

8ajyY8.JPG

WUGvrM.JPG

OArz0o.JPG

LZEgJe.JPG

vjleju.JPG

T2hW38.JPG