Twee mannen aangehouden na geweld tegen agenten | Regio15.nl

Twee mannen aangehouden na geweld tegen agenten

Nootdorp - Twee politieagenten raakten vannacht licht gewond bij een controle van twee mannen in de Dorpsstraat; de twee werden hierop aangehouden.


De agenten reden rond twee uur over de Dorpsstraat, toen zij de twee mannen, die daar liepen, passeerden. Kort daarvoor was een inbraakalarm bij een bouwterrein in diezelfde straat afgegaan. In het voorbijgaan riepen de twee wat naar de agenten.

Toen de agenten stopten en de mannen aanspraken en om hun identiteitsbewijzen vroegen, werkte een van hen in eerste instantie mee aan de controle, maar de andere man werd meteen recalcitrant en wilde zijn identiteitsbewijs niet laten zien. Nadat hem werd verteld dat hij was aangehouden, verzette hij zich en sloeg hij de agenten. Zij raakten hierdoor licht gewond aan hun hoofd en ribben.

De andere man probeerde ondertussen de aanhouding te voorkomen en belemmerde de agenten om hun werk te doen.

De twee verdachten wisten zich in eerste instantie te onttrekken aan hun aanhouding, maar werden meteen daarop verder in de straat aangehouden door andere agenten die inmiddels waren gearriveerd.

De twee agenten werden in het ziekenhuis gecontroleerd en konden hierna hun dienst weer vervolgen. De twee mannen, 21 jaar oud en allebei afkomstig uit Nootdorp, worden verdacht van mishandeling en belemmering. Van betrokkenheid van de mannen bij het inbraakalarm is niets gebleken. De recherche heeft de zaak in onderzoek. 

Tijdens de aanhouding raakte een politieportofoon kwijt. Deze portofoon is inmiddels gedeactiveerd, maar mocht iemand de portofoon vinden dan kan deze worden afgegeven aan het politiebureau of kan er contact worden opgenomen met de politie via 0900-8844.

Foto's en video: Pascal Zwart

hpHVjP.JPG

NL0v9K.JPG

5Pe5vC.JPG

q6FPdn.JPG

sZN6qU.JPG

EcKWeb.JPG