Kermis ontruimd en voortijdig gesloten na ongeregeldheden | Regio15.nl

Kermis ontruimd en voortijdig gesloten na ongeregeldheden

Den Haag - De kermis op het Malieveld werd zaterdagavond ontruimd en voortijdig gesloten na ongeregeldheden.


Politieagenten kwamen af op meerdere meldingen van vechtpartijen. Toen agenten ter plaatse kwamen werd de sfeer chaotisch en keerden groepen jongeren zich tegen de agenten. Ruim honderd personen zorgden voor overlast en waren baldadig.

Er werd versterking opgeroepen en uiteindelijk werd besloten om de kermis te ontruimen. Vanwege de negatieve sfeer werd de kermis op last van de politie voortijdig gesloten. De kermis zou oorspronkelijk pas om middernacht sluiten maar werd vanwege de ongeregeldheden omstreeks 22:30 uur gesloten. Sommige kermisbezoekers hadden het geluk dat zij (net op tijd) de gekochte entreekaartjes mochten omruilen voor geld, anderen hadden minder geluk en werden weggestuurd. Het zou de eerste keer zijn dat de Haagse kermis voortijdig sluit.

De parate eenheid heeft met de lange lat en in extra beschermende kleding de kermis ontruimd. Honderden bezoekers werden weggestuurd in de richting van het Korte Voorhout en de Koningskade. Tijdens het wegsturen werden enkele jongeren agressief en scandeerden leuzen. Er werden twee personen aangehouden voor belediging en meegenomen naar het politiebureau. 

Sommige kermisexploitanten waren het niet eens met het besluit om de kermis voortijdig te sluiten. De kermisexploitanten reageren boos en met afschuw: "er zijn er een paar die het verpesten en hierdoor loop ik omzet mis" vertelde één van der kermisexploitanten aan een fotograaf van Regio15.

Afgelopen zondag werd op dezelfde kermis ook al iemand neergestoken.

De politie laat weten dat de kermis zondag gewoon weer open gaat. Of er verscherpte beveiligingsmaatregelen zijn genomen is niet bekend. Op Twitter laat de pers Officier van Justitie weten dat de minderjarige jongen een dagvaardiging heeft gekregen voor de kinderrechter.

Foto's en video: Daan van den Ende en Donny Kooistra

h1U5jH.JPG

TnZdrM.JPG

EpHlts.JPG

kKVt0f.JPG

I316bW.JPG

DQZj7L.JPG

afU349.JPG

Vdnxi1.JPG

DKkfma.JPG

7LMZuY.JPG

FDsx3X.JPG

uDfE3L.JPG

9A1fMx.JPG

ag3Ntw.JPG

tcHut3.JPG

7KkbfZ.JPG

KlNUyv.JPG