Grote drugsvangst in een kelder van een kledingwinkel aan de Leyweg | Regio15.nl

Grote drugsvangst in een kelder van een kledingwinkel aan de Leyweg

Den Haag - De politie heeft vrijdag na een melding over een henneplucht een onderzoek ingesteld in een kledingwinkel aan de Leyweg.


Er was een melding binnengekomen over een henneplucht die uit het pand zou komen. Bij binnentreding bleek er veel meer dan dat aan de hand te zijn. 

In de kledingwinkel roken agenten een sterpe henneplucht die afkomstig leek te zijn uit de kelder. Met toestemming van de huurder zijn zij de kelder in gegaan en troffen daar een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aan. De huurder van de zaak (een 35-jarige Hagenaar) werd meteen aangehouden. De aangehouden verdachte bleek zelf ook eens nog in het bezit te zijn van drugs.

Het pand werd afgezet en politiemensen doorzochten het pand twee dagen lang. In de tussentijd werd het pand bewaakt door extra zware en bepantserde touaregs (politievoertuigen). Gedurende het onderzoek, dat onder andere door het Landelijke Team Forensische Opsporing werd uitgevoerd, werden ook de kluizen die in het pand gevonden werden opengebroken.

De drugs zijn onder escorte van de politie vervoerd en zullen op een niet nader te noemen bestemming worden vernietigd. Het zou om een enorme hoeveelheid drugs gaan. Hoeveel drugs er exact zijn aangetroffen kan de politie in het kader van het onderzoek nog geen uitspraken over doen.

In de woning van de verdachte werd ook een doorzoeking gedaan. Zijn vrouw, een 38-jarige Haagse, werd in de woning aangehouden.

(Noot van de redactie: dit artikel is mede tot stand gekomen dankzij tips op onze WhatsApp tiplijn (0615151502). Ziet u veel politie activiteit of iets anders nieuwswaardigs? Tip ons dan meteen! Zie het artikel op onze site voor meer informatie).

Foto's en video: Nick van der Toorn

jOwfQv.JPG

8G47yh.JPG

xou7qa.JPG

C130Qh.JPG

X6SkTm.JPG

ZDZ7Zs.JPG

2WlAE7.JPG

2iDxTX.JPG

850LKH.JPG

yPYruW.JPG

W1jJOP.JPG

WCvNb8.JPG

850LKH.JPG

VY0YAB.JPG

GqIdWn.JPG

VAyVlt.JPG

BmE0Id.jpeg

fEV17N.jpeg

gqC1HB.JPG

zTvUrW.JPG

acElyr.JPG

wqtz6T.JPG