Achtervolging over A4 en A13 eindigt in Rotterdam | Regio15.nl

Achtervolging over A4 en A13 eindigt in Rotterdam

Den Haag / Delft / Rotterdam - Een wilde achtervolging over de snelwegen A4 en A13 is uiteindelijk geëindigd in Rotterdam.


Ter hoogte van Leiden zagen politie agenten een verdacht voertuig rijden en gaven een stopteken. Daaraan gaf de bestuurder geen gehoor; in plaats daarvan ging hij er vandoor. Daardoor ontstond een achtervolging over de A4 en de A13, in de richting van Rotterdam.

Op de A13 raakten een tweetal voertuigen bij een aanrijding betrokken; vlak voor de afrit Ikea in de richting van Rotterdam. Een auto moest uitwijken en kwam uiteindelijk in de vangrail terecht. Eén van de inzittenden van die auto is uiteindelijk per ambulance en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De achtervolging ging intussen op volle snelheid verder. Bij Rotterdam-Noord (afrit Zestienhoven) ging de vluchtende auto de snelweg af, en ging rechtsaf de industriewijk in. Op de Matlingeweg kwam de achtervolging tot een einde. Daarbij raakte een Haagse politie-Volvo zwaar beschadigd.

De auto bleek een duplicaat; een auto die er precies uitziet als een andere (zelfde kleur/type/kenteken). Dat wordt vaak gedaan om onopgemerkt met een gestolen auto rond te kunnen rijden; op het eerste gezicht lijkt dan alles te kloppen maar het chassisnummer komt niet overeen met het kenteken. Er is één inzittende aangehouden.

Dashcamvideo  (nog op de A4): Wouter Gorter

Foto's: Nick van Mourik, Dejan Jeremic, MediaTV/Joey Bremer

LQvrCn.JPG

iVGWV0.JPG

qxgxzU.JPG

dyCGo8.JPG

Op de Matlingeweg Rotterdam lukte het om de auto tot stoppen te dwingen.

3Adv47.JPG

avMI3h.JPG

owdLvz.JPG

P9TKrC.JPG

aHBq2y.JPG

fmRawY.JPG

Er werd rekening gehouden dat de bestuurder wapens, explosieven of bewijsmateriaal in de auto had liggen. Daarom is het voertuig doorzocht.

w IMG 2853

w IMG 2856

De Doenkade is afgesloten voor sporenonderzoek. Dat levert (in de spits) een verkeerschaos in de omgeving op.

d2L8KJ.JPG

De politiekraan is naar Rotterdam gekomen om de beschadigde Volvo terug naar Den Haag te brengen.

w IMG 2850

w IMG 8162

Tijdens de hulpverlening en het onderzoek van de VOA waren er twee rijstroken van de A13 richting Rotterdam afgesloten. Rond 18:00 was er nog maar 1 rijstrook afgesloten (foto: Sander Paardekooper)

xvmaAo.JPG