De zee weer uitgekamd op zoek naar Mathijs | Regio15.nl

De zee weer uitgekamd op zoek naar Mathijs

Wassenaar/Scheveningen - Een verkenningsvliegtuig van de kustwacht zag vanmorgen wat drijven voor de kust van Wassenaar.


Het toestel is uitgerust met goede camera's, en vliegt sinds het surfdrama regelmatig voor de kust; in de hoop het lichaam van de vermiste vijfde surfer te spotten. 

Een vliegtuig kan uiteraard niet stil blijven hangen om goed te kijken. Daarom werden de KNRM boten 'Kitty Rosmalen Nepvue' en de 'Beluga' die kant op gestuurd; om te onderzoeken wat het 'zwarte drijvende object' was. Later sloten ook een politie boot, de reddingsboten van Katwijk en waterscooters van de reddingsbrigade zich bij de zoektocht aan.

Het kustwachtvliegtuig hield het object in het oog, en leidde de boten naar de goede locatie (ter hoogte van de Wassenaarse Slag) toe. Maar -frustrerend genoeg- verdween het weer uit zicht.

De KNRM en de kustwacht zijn daarna nog ongeveer een uur of twee aan het zoeken geweest; in de hoop wat te vinden. Uiteindelijk is de zoektocht weer beëindigd; en is het feitelijk wachten op de volgende melding dat iemand wat in het water ziet.

Foto's en video: Rene Hendriks, Sebastiaan Barel en Bob van Keulen

9C5X1B.JPG

E8ACCl.JPG

P0o1yC.JPG

ROb5xe.jpeg

rDGYuW.jpeg

fYqQFi.jpeg

1zGG8c.JPG

didCEa.JPG

pxbV3o.JPG

MKCjHj.JPG

MZF7bN.JPG

d0UxtE.JPG

HjHum7.JPG

KFCu0N.JPG

F8k4XR.JPG

dyFaxg.JPG

iXSaZj.JPG

VMqyut.JPG

mC5HCK.JPG