ADO aanhangers willen naar Des Indes om Wang Hui te spreken | Regio15.nl

ADO aanhangers willen naar Des Indes om Wang Hui te spreken

Den Haag - Een aantal ADO-aanhangers had zich vanavond op en rond de Denneweg verzameld.


Dat gebeurde in een café daar, maar het was waarschijnlijk uiteindelijk de bedoeling om richting hotel Des Indes te gaan. Daar zou de Chinese grootaandeelhouder van de voetbalclub ADO verblijven, de heer Wang Hui. De supporters willen hem waarschijnlijk aanspreken op het beleid rond de voetbalclub.

De politie en Des Indes waren het niet met dat plan eens. Daarom had de politie een forse politiemacht rond de Denneweg en het Lange Voorhout verzameld.

Rond 21:10 kwam de groep het café uit en ging aan de wandel. In plaats van de confrontatie met de politie aan te gaan, liep men in de richting van de Mauritskade, weg van het Des Indes. Daarbij werden leuzen gescandeerd. De politie volgde de groep en probeerde ze in te sluiten, maar de groep verspreidde zich snel over de Mauritskade, Nassaulaan en Plein 1813. Er ontstond daardoor een kat-en-muisspel tussen politie en supporters. 

De supporters probeerden vervolgens in kleine groepjes en via allerlei straten richting het hotel terug te keren. Maar de politie had de omgeving van het hotel 'op het oog' goed afgesloten; het lukte niet om het hotel via deze omtrekkende beweging te bereiken.

Arrestatie eenheden (AE's) van de politie voerden diverse acties uit, en daarbij werden rake klappen uitgedeeld. Een aantal ME bussen werd intussen als afscherming rond het hotel opgesteld.

Tijdens de afschaling rond het Des Indes werd in een langsrijdende personenauto een opruier herkend door personeel van de Voetbaleenheid Den Haag. Deze man is uit zijn auto gehaald en aangehouden. Ook zijn voertuig is in beslag genomen. Beide zijn naar het politiebureau gebracht. Of er deze avond meer mensen zijn aangehouden is (nog) niet bekend.

Er valt niet uit te sluiten dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Video en foto's: Ruben van Essen, Dejan Jeremic en Robert Johnson

BVr3TG.JPG

fizyli.JPG

rXzgBd.JPG

qGhjTI.JPG

UtBgyZ.JPG

xUWVsa.JPG

s3Pmv6.JPG

sUrEFD.JPG

CDs0Ve.JPG

MbbeoC.JPG

IBXHBe.JPG

OxOIZG.JPG

w IMG 3498

IaGGwD.JPG

W2lFYw.JPG

w IMG 3502