Schoten gelost op woning 's-Gravenzande | Regio15.nl

Schoten gelost op woning 's-Gravenzande

's-Gravenzande - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een groot onderzoek verricht in de Prins Hendrikstraat na een mogelijke schietpartij.


Vlak na middernacht kregen surveillerende agenten de melding dat er op de Prins Bernhardstraat mogelijk geschoten was. Een bewoner van deze straat zag rond middernacht twee jonge mannen over een schutting van een woning kijken.

De twee gingen er vandoor en stapten in een oud model groene Toyota. De mannen reden weg in de richting van de Eiklaan, maar keerden plotseling hun auto. Op de kruising van de Prins Hendrikstraat en de Wilheminastraat stapte de bijrijder uit en loste een aantal schoten in de richting van één van de woningen.

Niemand raakte gewond. Direct werd de omgeving afgezet. Op de genoemde kruising werden hulzen aangetroffen, in één van de woningen werd een kogelinslag gevonden.

Hondengeleiders hebben met speurhonden in de omgeving gezocht naar bewijsmateriaal en sporen. De Forenische Opsporing (FO) is ook ter plaatse geweest en heeft onderzoek verricht. Het is vooralsnog onbekend hoe vaak er is geschoten.

De bijrijder was vermoedelijk een blanke, lange man (ongeveer 1.96m lang) met een tenger postuur. Hij was gekleed in een spijkerbroek met daarop een zomerjack en had kort stekeltjeshaar.

Tijdens het onderzoek reed er een groene Toyota langs en in combinatie met de getuigenverklaringen gaf dit voldoende aanleiding voor de politie om de personenauto staande te houden. Na een korte achtervolging kon de politie de personenauto en traceren en staande houden.

De personenauto werd hierna uitvoerig gecontroleerd en onderzocht. Nadat er niets was aangetroffen, mocht de bestuurder zijn weg vervolgen.

De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien in de omgeving van de Prins Hendrikstraat dat met dit incident te maken kan hebben? Heeft u meer informatie over de gebruikte groene Toyota, al dan niet in combinatie met het signalement van de lange verdachte? Neem dan contact op met de recherche in het Westland via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Video en foto's: Donny Kooistra

w IMG 7356

w IMG 7369

w IMG 7385

w IMG 7443

w IMG 7424

w IMG 7392

w IMG 7425

w IMG 7464

w IMG 7471

w IMG 7469