Onderzoek naar schietincident Joubertplantsoen | Regio15.nl

Onderzoek naar schietincident Joubertplantsoen

Den Haag - De politie heeft zondagavond uitgebreid onderzoek verricht naar een schietincident op het Joubertplantsoen.


Getuigen alarmeerden zondagavond de politie omdat er knallen gehoord waren op het Joubertplantsoen. Daarbij was gezien hoe een scooter wegreed. Mogelijk zou sprake zijn van een schietincident.

Agenten namen direct poolshoogte; zij troffen uitsluitend getuigen aan. Forensische experts deden onderzoek en troffen sporen aan die aantoonden dat er inderdaad geschoten was. Hierbij raakte niemand gewond; een auto raakte beschadigd. De recherche onderzoekt het incident.

Van de de opzittenden van de scooter is een signalement bekend: het gaat om twee getinte mannen die op een paarse Kymco scooter reden met opvallende oranje stickers. De bestuurder had een opvallende lichtblauwe jas aan en had kort donker haar. De bijrijder - en mogelijk schutter - was een kleine man van ongeveer 25 jaar en hij droeg zijn haar in een scheiding en hij had veel gel in het haar.

Na het incident reed het tweetal weg via de Paul Krugerlaan in de richting van de Zevensprong.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Of heeft u iets gezien dat de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de recherche van district centrum via 0900-8844. Liever Anoniem? Meld Misdaad Anoniem? 0800-7000.

Update 19-02-2016: De politie maakt vandaag bekend dat 15 februari een man is aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen, uitkeringsfraude en afpersing van, onder andere, de (vermoedelijke) schutter van bovenstaand incident.

Video: Ivar Gieles


Foto's: Nick van der Toorn en Ivar Gieles

w IMG 4430

w IMG 4448

w IMG 4459

w IMG 4462

w IMG 4466

w IMG 8630

w IMG 4497

w IMG 8631

w IMG 8651