Achtervolging na schietincident Moerbeiplein | Regio15.nl

Achtervolging na schietincident Moerbeiplein

Den Haag - Op het Moerbeiplein heeft een schietincident plaatsgevonden. Daarbij is niemand gewond geraakt.


De mogelijke daders hebben blijkbaar meerdere schoten afgevuurd. Daarna zijn zij in een auto gevlucht, in de richting van het Hubertusviaduct.

Op de President Kennedylaan werd de auto gespot door een politievoertuig. Terwijl de agenten van dat politievoertuig het voertuig achterna reden, heeft de meldkamer andere politievoertuigen tactisch gepositioneerd zodat bij een vluchtpoging de agenten de boeven voor zouden zijn.

De politie heeft op de Koningskade de wagen tot stoppen gedwongen, en de 2 inzittenden met een 'autoprocedure' uit de auto gehaald. Bij zo'n autoprocedure worden de verdachten onder schot gehouden door meerdere agenten. Hoe zo'n autoprocedure in zijn werk gaat, is te zien in de video in dit item over een schietpartij op de Leyweg.

Op het Moerbeiplein werden intussen diverse lege kogelhulzen aangetroffen, plus een autoruit die klaarblijkelijk door een kogel is vernield. Het plein is afgezet en de sporen zijn veilig gesteld, in afwachting van de specialisten van de afdeling Forensische Opsporing.

Nadat de vluchtauto op de Koningskade was weggetakeld, is gezocht naar het vuurwapen. Dit zou tijdens het achtervolgen zijn weggegooid door de verdachten. Na enige tijd werd dat inderdaad gevonden en veiliggesteld voor nader onderzoek. Daarna kon de Koningskade weer voor het verkeer worden vrij gegegeven.

Video en foto's (Moerbeiplein): Dejan Jeremic

Rlfhra.JPG

cjMdzO.JPG

dW6i6A.JPG

XgLkox.JPG

lWmXZZ.JPG

DoTDU9.JPG

Video en foto's (Koningskade): Nick van der Toorn

0X8Y9l.JPG

aIv5H2.JPG

LEwWmw.JPG

pf8h4g.JPG