50 aanhoudingen bij schietincident Hobbemastraat | Regio15.nl

50 aanhoudingen bij schietincident Hobbemastraat

Den Haag - De politie heeft in de nieuwjaarsochtend 50 personen aangehouden na een schietpartij in de Schilderswijk.


Rond kwart voor vijf kreeg de politie de melding dat er een schietpartij zou hebben plaatsgevonden op de Hobbemastraat bij Club Martize. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse en kon na kort onderzoek al meerdere personen aanhouden.

De Hobbemastraat was afgesloten tussen de Vaillantlaan en de Rubensstraat. In de Herderslaan en de Van Mierisstraat zijn sporen aangetroffen die verband houden met de schietpartij, dus deze straten zijn ook aangemerkt als "Plaats Delict".

Eén verdachte heeft bij het incident mogelijk zijn been gebroken. Hij is door ambulancepersoneel op de brancard geplaatst en naar het ziekenhuis vervoerd. Tijdens het incident heeft een agent zijn knie ongelukkig verdraaid. Hij is ook per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De eerst aangehouden verdachten zijn per politie-touran naar het bureau vervoerd. Bij een van die aangehouden verdachten is een vuurwapen aangetroffen. Omdat alle bezoekers van Club Martize zijn aangehouden, werden meerdere arrestantenbussen ter plaatse gestuurd om de aangehouden personen naar het politiebureau te vervoeren. Nadat er 5 arrestantenbussen vol waren vertrokken, heeft de politie zelfs de bussen van het Parate Peloton ingezet voor het arrestantenvervoer.

De politie doet uitgebreid sporenonderzoek in de Club en de naastgelegen straten om in kaart te brengen wat zich allemaal heeft afgespeeld. De recherche is druk bezig met het verhoren van verdachten en getuigen.

Bij aanvang van de HTM dienstregeling, was de HTM niet op de hoogte van de stremming voor het tramverkeer op de Hobbemastraat. Hierdoor is Lijn 6 korte tijd omgeleid. Na overleg met Forensiche Opsporing (die op dat moment in de Club bezig was met onderzoek), is het "Plaats Delict" op straat  verkleind, zodat o.a. de trams weer konden passeren.

Omdat er op dit moment nog een hoop onduidelijk is over wat er zich precies rond 04.30 uur heeft afgespeeld in en om het café, komt de politie graag in contact met getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken. Heeft u meer informatie over wat zich daar in de vroege ochtend van zondag 1 januari heeft afgespeeld? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Video: Danny Botman

Foto's: Sander Paardekooper

mBttVt.jpg

s8vabk.jpg

4ga2wD.JPG

JXmAty.JPG

shWllH.JPG

JoZUXq.JPG

YSu6BC.JPG

pdkYv0.JPG

LV44df.JPG

YAYVxX.JPG

lQI105.JPG

NgtdSn.jpg

SSTlwA.JPG

29UBA9.jpg

IBc2dX.jpg

jB1KCI.JPG

TZUeDs.JPG

Bwihz3.JPG

9R1dqe.JPG

VBxYn4.JPG