Man (34) met hakbijl verwondt voorbijgangers; politie schiet man neer | Regio15.nl

Man (34) met hakbijl verwondt voorbijgangers; politie schiet man neer

Scheveningen - De politie heeft vanmiddag in de Neptunusstraat de vuurwapens moeten gebruiken.


Dat gebeurde toen zij geconfronteerd werden met een man die met een hakbijl liep te zwaaien. Details zijn nog niet bekend, maar het ligt voor de hand dat zij geschoten hebben toen het niet lukte om hem op een andere manier onder controle te krijgen.

Om de verwondingen die daarvan het gevolg waren van de man te behandelen werden een ambulance en het mobiel medisch team ter plaatse gestuurd. Na behandeling ter plaatse is de man per ambulance en met motorbegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Het MMT is per auto ter plaatse gekomen, en zij zijn met de auto achter de ambulance aangereden naar het ziekenhuis.

Omwonenden spreken over het aanvallen van willekeurige passanten, maar de woordvoerders willen tot op dit moment (20:30 uur) nog niets vertellen over de gebeurtenissen.

Update 20:50 Iets meer info

Update 29 mei: Op Dumpert staan twee videos waarin de gebeurtenissen zijn vastgelegd.

https://www.dumpert.nl/item/7920693_c47fcdb3

https://www.dumpert.nl/item/7920493_5442717b

Update 29 mei 15:00: Het Openbaar Ministerie heeft zojuist bevestigd dat de man met de hakbijl twee omstanders heeft verwond. Eén van hen is naar een ziekenhuis vervoerd. De verdachte een 34-jarige man uit Den Haag is door de politie neergeschoten en ligt nog in het ziekenhuis.

Update 5 april 2022: De politieman die op donderdagavond 28 mei 2020 een 36-jarige man neerschoot in de Scheveningse Neptunusstraat, moet daarvoor bij de rechter verantwoording afleggen. Dat heeft het OM Den Haag besloten na uitvoerig onderzoek door de Rijksrecherche. De man - die met een bijl liep te zwaaien - werd door de agent in de borst geraakt. Volgens de agent schoot hij om een collega te verdedigen. Maar het OM is er niet van overtuigd dat dat nodig was en wil dat de rechter zich over de zaak buigt. Lees hier het persbericht van het OM. 

Video en foto's: Dean de Bood, Seger Giesbers, Daan van der Ende

wdc2Jo.jpeg

T3VOhK.jpeg

3vloDV.jpeg

x02Wc5.jpeg

TM7N1y.jpeg

J8i0Ep.jpeg

n24Z8V.jpeg

BeIb5o.jpeg

65sxOI.JPG

hzhsBq.JPG

gnrJ1L.JPG

GzSfIG.JPG

Y4MSlk.JPG

6g8Bap.JPG

G8wh2k.JPG

xO1pEh.JPG

waK4Th.JPG

IizGxD.JPG

oERYGL.JPG

S5q89O.JPG

fGIAGo.JPG

OUdP3L.JPG

bu042j.JPG

P3jfSP.JPG

9bpaKs.JPG