Ooievaarsrun 2015: fun voor een ieder! | Regio15.nl

Ooievaarsrun 2015: fun voor een ieder!

Den Haag - Zaterdag 12 september 2015 stond in de agenda's van een heleboel mensen dik omrand!


De tweede zaterdag in september was het en DUS de dag van de Ooievaarsrun! Al vanaf 1987 vindt deze toertocht plaats, waarbij verstandelijk beperkte medemensen te gast zijn en waarbij de hele dag om hen draait.

Transportondernemeingen, sleepdiensten, brandweer, politie en andere (overheids)diensten: zij stonden allemaal weer klaar om zo'n 550 deelnemers de dag van hun leven te bezorgen. Vele voertuigen met chauffeur zijn ook dit jaar weer ter beschikking gesteld.

Er is gereden in vier 'runs', die allen begonnen op de Kerketuinenweg in Den Haag en via het Westland leidden naar het eindpunt aan de Visafslagweg in Scheveningen. Dit alles vakkundig begeleid door de motorrijders van de Verkeerspolitie van de Eenheid Den Haag. Onderweg werd er naar hartelust getoeterd en dat zorgde voor een hoop kabaal op de wegen in de regio.

Ook zorgden de stoeten met voertuigen hier en daar voor fikse opstoppingen. Sjagrijnige gezichten waren er eigenlijk niet, want de blije gezichten van de bijrijders/sters in de voertuigen werkten zeer aanstekelijk. Er werd dan ook hartelijk gezwaaid naar (en door) de mazzelaars die dit jaar mee mochten.

Vergist u niet: deze dag is niet alleen een feest voor degenen voor wie het geheel opgezet is; naar verluidt wordt er bij verschillende instanties zelfs geloot wie er de volgende versie van de Ooievaarsrun als chauffeur mee mag doen!

Misschien mogen wij daarom hier voorzichtig het idee opperen om de naam te veranderen in 'Ooievaarsfun'?

Foto's: Dejan Jeremic en Jochem Schoonewille

w IMG 8952

w IMG 8950

w IMG 8934

w IMG 8961

w IMG 8999

w IMG 9019

Ooievaarsrun1

Ooievaarsrun1

Ooievaarsrun1

Ooievaarsrun1

Ooievaarsrun1

Ooievaarsrun1

Ooievaarsrun1

Ooievaarsrun1