viraalvideo.nl schiet een bok | Regio15.nl

viraalvideo.nl schiet een bok

Den Haag - Deze week circuleerde een video van een 'harde' aanhouding in de Wagenstraat op het internet.


Door de site die het filmpje publiceerde werd geroepen dat dit een duidelijk voorbeeld van 'politiegeweld' was en dat de arme drommel 'alleen maar' wat had proberen te stelen in de Zara. De lezers werden opgeroepen om hun mening te geven over al dat vreselijke politiegeweld.


Schermafbeelding 2016 10 07 om 14.04.08


We zien veel van dit soort sites. Zoals de naam al aangeeft: ze proberen iets 'viraal' te laten gaan, en dus veel verkeer te genereren. Want veel kijkers op je website betekent veel reclame inkomsten.

Vaak gebeurt dat 'lokken' van bezoekers door dit soort sites met beelden die ze overal vandaan halen, en voorzien van een andere tekst. Ook bij regio15.nl worden vaak beelden voor dit soort doeleinden gestolen.

Probleem is dat de personen achter dergelijke sites vaak niet op de hoogte zijn van de gebruikelijke gang van zaken, en er zelf ook niet bij zijn geweest. Het is zeker niet onmogelijk dat het geweldsmiddel 'hond' wordt ingezet (er rijden niet voor niets hondenwagens rond in de stad), maar je moet toch wel wat meer op je geweten hebben dan 'een poging winkeldiefstal' voordat je met de kaken van 'Fifi' te maken krijgt.

Navraag bij de politie leert dat de man inderdaad wordt verdacht van winkeldiefstal. Maar viraalvideo.nl verzuimt te vermelden dat hij was ontkomen door de winkelbeveiligers te dreigen met een steekpartij, en later met fietsen naar ze te gooien.

De beveiligers hebben de verdachte op enige afstand gevolgd (wat ook op de video te zien is) en continu hun positie door gegeven. Op de Wagenstraat kregen de politievoertuigen de groep in de gaten en spraken de verdachte aan. Gezien de eerdere dreiging met een steekpartij hadden ze daarbij uit voorzorg de hond al uit de auto gehaald.

Toen de verdachte naar zijn broekriem greep, werd de hond daadwerkelijk ingezet. Daarbij liep de verdachte bijtwonden op, die later op het politiebureau zijn verzorgd door personeel van de gewaarschuwde ambulance. Hij moet zich binnenkort verantwoorden bij het openbaar ministerie.

Schermafbeelding 2016 10 07 om 14.01.59