Grote calamiteitenoefening in het ADO Den Haag voetbalstadion | Regio15.nl

Grote calamiteitenoefening in het ADO Den Haag voetbalstadion

Den Haag - Hulpdiensten hebben zaterdag een grote calamiteitenoefening gehouden rondom het ADO Den Haag voetbalstadion.


De hulpverleners oefenen tussen 10:00 en 13:00 bij het Cars Jean voetbalstadion van ADO Den Haag om zich goed voor te bereiden op grote incidenten. Het scenario van deze oefening was een terroristische aanslag tijdens een feestje in het stadion, waarbij ook brand is uitgebroken.

Tijdens deze grote calamiteitenoefening in het voetbalstadion van ADO Den Haag wordt de Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB) geoefend. Bij een calamiteit met veel slachtoffers voorziet de GGB er in om gewonden te triëren, stabiliseren, behandelen en zo spoedig mogelijk van de incidentlocatie naar het ziekenhuis te brengen voor verdere behandeling.

Aan de oefening nemen een groot aantal ambulances uit de regio Haaglanden deel. Zij krijgen daarbij hulp van ambulances uit heel Nederland om het grote aantal gewonden te vervoeren naar de deelnemende ziekenhuizen (het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft, het Haga ziekenhuis en het Westeinde ziekenhuis in Den Haag en het LUMC in Leiden).

Om de oefening zo realistisch mogelijk te laten verlopen worden 150 professionele lotusslachtoffers en zo'n 250 figuranten van het ROC Mondriaan ingezet. Ook de brandweer, politie, Defensie, het Nederlandse Rode Kruis noodhulpteams, GHOR Haaglanden, de 112-meldkamer en de veiligheidsorganisatie van ADO Den Haag oefenen mee. De gemeente Den Haag neemt deel aan de oefening en vangt de licht gewonde of niet gewonde personen op.

Tijdens de oefening werd het ontruimingssignaal van het voetbalstadion te horen. Ambulances, politie- en brandweervoertuigen hebben, met optische- en geluidsignalen, aan en af gereden in de regio Haaglanden.

Whatsapp R15 telefoonWhatApp tiplijn

Omdat er tijdens de oefening veel sirenes in de regio Haaglanden te horen waren, kreeg Regio15 veel tips en vragen op de WhatsApp tiplijn. Heeft u de Regio15 WhatsApp tiplijn nog niet in uw mobiel opgeslagen als contactpersoon? Doe dat dan meteen en stuur ons een WhatsApp als u iets interessants ziet of hoort. Het telefoonnummer is 0615151502.

 

 

 

 

 

 

 

Foto's en video: Nick van Mourik

vNdh3A.JPG

BB1jvH.JPG

pS5OoB.JPG

0Pn8gi.JPG

QiwoQv.JPG

qrtEt9.JPG

Vq7Ah9.JPG

X2rLcT.JPG

wUMGW8.JPG

hOWdNS.JPG

fZFJ5f.JPG

xXlLJM.JPG

S7Vd8Y.JPG

jfscBB.JPG

Dlw8qC.JPG

opkUo6.JPG

Op6U0q.JPG

3UuyZl.JPG

uWdZOt.JPG

PqjzcD.JPG

9eaqEH.JPG

yPV665.JPG

mjmRSY.JPG

JmlUGP.JPG

uIUhWs.JPG

wOEhvi.JPG

4K1qb8.JPG

wMVlRv.JPG

ED1loa.JPG

3i7H6B.JPG