Achter de vangrail wachten, maar ze zeiden niet welke | Regio15.nl

Achter de vangrail wachten, maar ze zeiden niet welke

Den Haag - Een man en vrouw die vanavond met hun auto pech kregen op de A4, begrepen de aanwijzingen die zij kregen niet helemaal goed.


Een jong stel met hun pasgeboren kindje hadden hun autorit heel anders voorgesteld. Zij kwamen aan het begin van de avond met pech te staan langs de A4 bij Leiden, in de richting van Leidschendam. De Wegenwacht heeft het stel geadviseerd om achter de vangrail te wachten, maar omdat 'achter de vangrail' dus 'op de parallelrijbaan' betekende, besloot het stel met de baby de snelweg over te steken en te wachten in de middenberm.

Het is uiteraard in verband met de veiligheid natuurlijk niet de bedoeling om achter de vangrail te gaan staan, maar daarvoor eerst de snelweg over te steken. Het is dan verstandig om tussen de vangrail en de auto te staan, en niet de snelweg over te steken of - nog erger - 'in' de vangrail te gaan staan, daar waar helemaal geen ontsnappingspoging meer kan ondernomen worden.

Na melding via de 112-meldkamer hebben centralisten van Rijkswaterstaat direct een snelheidsmaatregel ingevoerd op de betreffende rijstroken. Toen de Weginspecteur van Rijkswaterstaat ter plaatse was, is besloten een korte verkeersstop uit te voeren, zodat de gestrande inzittenden veilig van de middenberm naar de vluchtstrook konden. In verband met de berging is daarna de rechter rijstrook afgesloten geweest.

Tegen de schrik heeft de Weginspecteur een speelgoed spitsmuis als troost meegegeven voor het kindje. De bestuurder kreeg een korte lezing over de gevaren op de snelweg. Nadat de auto op de bergingswagen stond is de A4 weer snel vrijgegeven voor het verkeer.

Video en foto's: Donny Kooistra

w IMG 8329

w IMG 8348

w IMG 8353

w IMG 8356

w IMG 8361

w IMG 8364

w IMG 8374