Brandweer weer druk met stormschade in de regio | Regio15.nl

Brandweer weer druk met stormschade in de regio

Haaglanden - De brandweer in onze regio heeft het vanavond weer druk gehad met allerhande meldingen van stormschade.


Terwijl aan het eind van de middag enkele meldingen van wateroverlast werden weggewerkt na de forse regenbui, begonnen 's-avonds de meldingen van omgevallen hekken, wegwaaiende bebording en andere stormschade binnen te komen.

Rond kwart voor tien kwam de melding binnen van losse beplating op de oude kapel van het Hofstad Lyceum aan het Haagse Colijnplein, welke nu dient als aula. Omdat het te hard waaide was het te gevaarlijk om de hoogwerker in te zetten. Een groot deel van het plein werd afgezet, en de beplating zal op een ander moment worden nagekeken. (Foto's: Ivar Gieles)

w IMG 0306

w IMG 0301

w IMG 0308

w IMG 0319

Half twaalf kwam bij de meldkamer bericht dat bij het tankstation aan de Oude Trambaan te Leidschendam een deel van het dak naar beneden was gekomen. Ter plaatse bleek inderdaad dat een groot gedeelte van de dakrand door de storm los is komen te zitten en naar beneden was gevallen.

Brandweerlieden in de hoogwerker hebben de laatste delen vastgezet en gecontroleerd, zodat de schade beperkt bleeft tot hetgeen wat al gevallen was. Het is aan de eigenaar om het terrein van dakdelen te schonen. (Foto's: Dejan Jeremic)

w IMG 1560

w IMG 1566

w IMG 1572

Bij het bouwterrein nabij de kruising van de Nieuwe Uitleg en het Korte Voorhout in Den Haag centrum was het domino: Bouwhekken waren omgevallen, doeken zaten los en allerhande bouwmaterialen waren opgestegen. Brandweer greep in, en heeft de situatie gestabiliseerd. (Foto's: Nick van Mourik)

w NVM 1001

w NVM 1008

w NVM 1012

Eén uur 's-nachts troffen agenten in Delft omgevallen hekken en losse bouwmaterialen aan op de Broekmolenweg. Het pand dat daar staat en gesloopt wordt 'verloor' goederen. De reden van de sloop is o.a. asbest, en daarom werd de brandweer ingeschakeld.

De angst was dat er asbesthoudende materialen door de wind op straat zouden belanden. Brandweerlieden met ademlucht hebben een controle uitgevoerd, waarna de aannemer de boel mocht opruimen. (Foto's: Dejan Jeremic)

w IMG 1583

w IMG 1584

w IMG 1586

w IMG 1588