Grote kraan vast na inzet op de Lekstroom | Regio15.nl

Grote kraan vast na inzet op de Lekstroom

Zoetermeer - De grote kraan van brandweer Haaglanden moest vanmiddag na een inzet op de Lekstroom worden vlotgetrokken door zijn kleine broertje.


Even na drie uur werd de ambulancedienst gestuurd naar een woning aan de Lekstroom in verband met een 'medische noodsituatie binnenshuis'. Ook de traumahelikopter met het MMT uit Rotterdam werd hierbij ingezet.

Omdat de patiënt horizontaal naar beneden moest, werden de tankautospuit en de hoogwerker van kazerne Stadshart gealarmeerd. Ter plaatse bleek dat de inzet van de hoogwerker op problemen stuitte en daarom werden de grote en kleine kraan van kazerne Leidschenveen gestuurd.

De inzet van de grote kraan bleek niet nodig; de patiënt is uiteindelijk met hulp van brandweermensen naar beneden getild. Vervolgens is deze met spoed en onder motorbegeleiding vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Tijdens de inzet was de grote kraan echter weggezakt in het gras en daarom moest de kleine kraan zijn grote broer te hulp schieten. De grasmat is er bepaald niet op vooruit gegaan, maar de grote kraan is uiteindelijk uit zijn benarde positie bevrijd.

Foto's: Wilbert Tintel

w DSC00969

w DSC00970

w DSC00971

w DSC00977

w DSC00986

w DSC00990

w DSC00994

w DSC00997

w DSC00996

w DSC01004