20 bewoners tijdelijk op straat na gaslek in kruipruimte | Regio15.nl

20 bewoners tijdelijk op straat na gaslek in kruipruimte

Pijnacker – Een oplettende bewoner van een flatgebouw aan de Troelstralaan heeft zaterdagavond de brandweer gebeld in verband met een gaslucht.


Na onderzoek van de brandweer is in de kruipruimte van de flat een gaslek aangetroffen. Gezien de gevaar zetting die het gaslek oplevert is besloten het gehele complex te ontruimen.

Ongeveer 20 bewoners van 40 woningen zijn door de brandweer uit hun huis gehaald en in eerste instantie op straat opgevangen, later zijn zij opgevangen in sporthal De Viergang. Omdat onduidelijk is hoelang de ontruiming gaat duren is opgeschaald naar Grip 1, zodat er voor eventueel langere tijd opvang voor de bewoners geregeld kan worden.

Monteurs van Stedin zijn inmiddels bezig met het afsluiten van de gas toevoer.

Update 23:15: Een woordvoerder van de brandweer geeft aan dat het gaslek inmiddels is gedicht. De oorzaak van het gaslek is een verzakking van de grond naast het flatgebouw.

Inmiddels is de brandweer druk bezig met het leegzuigen van de kruipruimte. Als dit is gebeurd zal de brandweer nog enkele metingen uitvoeren, mocht dan het sein veilig gegeven worden kunnen de bewoners terug naar hun woningen.

Update 23:37: Het sein veilig is inmiddels gegeven, bewoners keren terug naar hun woningen.

Video:Ferrie van der Geer


Foto’s:
Jonathan de Bruin, Rick Hebing en Jayden Media

w DSC 0611

w Cd7 Mh6WIAEqVgO1

w IMG 9663

w Cd7 LHZW4AE8z6c1

w DSC 0624

w IMG 0075

w IMG 0078

w IMG 0082

CHdIZl.JPG

ibwV67.JPG

uMLDID.JPG

iaX5b8.JPG

d4NVTX.jpg

dsTX1h.JPG