Veel overlast door overvloedige regen | Regio15.nl

Veel overlast door overvloedige regen

Haaglanden - De forse regen- en onweersbuien van vannacht hebben tot veel overlast geleid in de regio.


Om ongeveer half twee vannacht begon het hevig te onweren en te regenen en binnen no time liepen straten en kelders onder. De brandweer had meteen de handenvol aan alle meldingen van wateroverlast.

Op de Wouwermanstraat kwam een auto in botsing met een andere auto, door slecht zicht vanwege de enorme hoeveeheid regen.

De brandweer heeft tussen middernacht en vanochtend elf uur zo'n 300 meldingen ontvangen over wateroverlast. Er is extra personeel ingezet om alle meldingen te kunnen verwerken, ook op de meldkamer.

Ook zijn extra middelen ingezet. Zo zijn brandweervoertuigen die normaliter alleen voor (andere) specifieke taken zijn bedoeld, zoals hoogwerkers en duikwagens, uitgerust met pompen, zodat deze voertuigen zelfstandig op meldingen van wateroverlast konden worden ingezet. Ook zijn voertuigen geherschikt over de regio; een tankautospuit met bemanning van kazerne 's-Gravenzande was bijvoorbeeld tijdelijk gestationeerd op de Haagse kaxerne Laak.

De hulpdiensten raden aan om bij wateroverlast niet massaal 112 te bellen, maar dat nummer alleen te bellen als er sprake is van gevaar voor lijf en leden dan wel voor (dreigende) schade die veel verder gaat dan bijvoorbeeld een ondergelopen kelder. Men wordt verzocht 0900-8844 te bellen, waar vervolgens de meldingen op urgentie worden uitgezet.

Video: Ivar Gieles en Rene Hendriks

Video: Sander Paardekooper (Pootje baden bij Hollands Spoor)

Het parkeerterrein bij een flat aan de Willem Pijperstraat in Den Haag stond vannacht al snel vol met grote plassen. (Foto's: Ivar Gieles)

woFesW.JPG

bha1Ff.JPG

Door de vele regen kwamen her en der putdeksels omhoog, hetgeen tot gevaar voor het verkeer leidde. Zoals hier op de Erasmusweg in Den Haag. (Foto's: Ivar Gieles)

nuugQO.JPG

Y2nThq.JPG

Het regende heel hard en vooral heel veel vannacht, zoals hier op de Sportlaan in Den Haag. (Foto's: Ivar Gieles)

99VO8z.JPG

VB6xq2.JPG

iJ3eIw.JPG

hnEJQk.JPG

RBy8AO.JPG

Video: (boulevard en van Alkemadelaan tijdens bui 05:00) Rene Hendriks

Het tunneltje op de Binckhorstlaan in Den Haag staat onder water. Automobilisten beproefden toch hun geluk en kwamen promp vast te staan. De politie heeft in de loop van de ochtend een schovel geregeld die de auto's uit het water gaat halen. (Foto's: Rene Hendriks)

Fkx5pb.JPG

oQaY20.JPG

IiIiqc.JPG

3S4l30.JPG

L1rCKf.JPG

0dqXDj.JPG

vctUET.JPG

erl5Wf.JPG

JMrvnN.JPG

Ite57N.JPG

PgKrda.JPG

Cs6tHm.JPG

dcweSp.JPG

Op de van Alkemadelaan in Den Haag weet het riool het water ook niet weg te krijgen, de straat staat volledig blank. (Foto: Rene Hendriks)

3eTbzU.JPG

Ook op de Cornelis de Wittlaan in Den Haag kon de riolering de vele regen niet aan en stond de straat onder water. (Foto's: Ivar Gieles)

cmz8FL.JPG

pf2ZMv.JPG

rc454I.JPG

05Mkar.JPG

yBfE8g.JPG

Een parkeergarage aan de Cornelis de Wittlaan in Den Haag is door het noodweer ook ondergelopen. In de garage is zo'n 30 centimeter water komen te staan. (Foto's: Ivar Gieles)

YaQHc4.JPG

yoLtuR.JPG

wya30y.JPG

rCEkOw.JPG

De 23e juni en pootje baden... Dan verwacht je vervolgens foto's vanaf het strand. Maar nee, dit was de voetgangers- en fietserstunnel bij station Hollands Spoor vanochtend! (Foto's: Sander Paardekooper)

el7LqC.JPG

3lU16E.JPG

yxd3rb.JPG

WLEl3m.JPG

D1bKR5.JPG

'Held van de dag' is toch wel deze man, die met zijn bakfiets kosteloos passagiers met angst voor natte voeten door het tunneltje bij Station Hollands Spoor vervoert. (Foto: Sander Paardekooper)

PROUaJ.JPG

Den Haag - Op verschillende plaatsen in de regio ontstonden door de regenval zogenaamde 'sinkholes' in het wegdek. Onderstaande foto's zijn gemaakt in de Edamstraat. De politie heeft daar de weg afgezet. (Foto's: Ivar Gieles)

ptiSdT.JPG

XskGu1.JPG

JUUniv.JPG

Den Haag - Ook een deel van een parkeerterrein aan de Zonnebloemstraat zal opnieuw moeten worden bestraat. (Foto's: Dejan Jeremic)

crmGp1.jpeg

3r8CTv.jpeg

Den Haag - Op de Lippe-Biesterfeldweg sloeg vannacht de bliksem in bij een woning. In enkele woningen ontstond hierdoor schade, onder andere aan elektronische apparatuur. (Foto's: Ivar Gieles)

gUmlY3.JPG

ej4MUJ.JPG

mmoJzY.JPG

GpKM20.JPG