Tram 4 uit de rails: Monstersestraat afgesloten | Regio15.nl

Tram 4 uit de rails: Monstersestraat afgesloten

Den Haag - Tijdens het wisselen van draairichting in de 'tailtrack' op de Monstersestraat is een tram van lijn 4 uit de rails gekomen.


Rond half vijf verliet de tram het de tailtrack en wilde 'invoegen' op het normale spoor richting de halte op de Loosduinsekade.

Een 'tailtrack' is een extra spoor, waar tweerichtingtrams kunnen keren, zonder dat ze daarbij het doorgaande tramverkeer storen door stil te staan, en zonder fysiek om te draaien: de tram rijdt na het 'keren' gewoon de andere kant op doordat de bestuurder in de andere cabine is gaan zitten.

Hoe dit er vanuit de bestuurderscabine uit ziet kunt u hier zien. De tram is rond 00:20 op de positie waarop de tram vanavond met een wielstel buiten de rails kwam te staan.

Door de ontsporing kon tram 11 niet rijden tussen Scheveningen en Hollands Spoor v.v., waardoor veel passagiers om moesten rijden.

Om half acht stond een grote kraan gereed om het ontspoorde voertuig weer terug in de rails te takelen. Om te zorgen dat dit veilig kon gebeuren hebben agenten van bureau De Heemstraat de Monsterseweg afgesloten tussen de Loosduinsekade en de Delftselaan. 

Niet veel na dat de kraan de tram had opgetild stond alles weer op de juiste plek en kon er opgeruimd worden. Stilstaande trams die door het spanningloos maken van de bovenleiding al die tijd hebben gewacht konden ook weer hun route hervatten.

De reden van de ontsporing is nog niet bekend.

Foto's: Dejan Jeremic

XI7Xit.JPG

OHrAKh.JPG

Abu9un.JPG

EF9VjD.JPG

FwcPag.JPG

swSjLP.JPG

KlCqz0.JPG

pW22FX.JPG

hWRBKB.JPG

af4wNG.JPG

c6dBsi.JPG

FYJLxk.JPG

3GJpsT.JPG