Auto zoekt verkoeling in het water van de haven | Regio15.nl

Auto zoekt verkoeling in het water van de haven

Scheveningen - De trotse eigenaresse van een Peugeot van maar 5 maandjes oud, had haar auto vanmiddag geparkeerd in een parkeervak op de Dr. Lelykade.


Ervan uitgaande dat het ding daar veilig stond, was zij naar een strandtent gelopen. Helaas stond de auto mogelijk niet goed op zijn handrem en rolde die (zoals zovelen voor hem) het water van de Tweede Binnenhaven in.

Ondanks de leeftijd van de auto, betekent dat een onomkeerbaar einde voor een auto. De combinatie van moderne electronica en zout zeewater maken dat het gelijk 'einde oefening' is.

Voorbijgangers zagen het gebeuren en belden de hulpdiensten. Na enige tijd was de brandweer ter plaatse om de auto weer op de kant te zetten - al is het maar om milieuschade door de uitstromende vloeistoffen te voorkomen. Duikers van de brandweer haakten de auto aan de hijslijn van de grote kraan, waarna de auto omhoog werd gehesen.

Ongeveer op dat moment kwam de -inmiddels gewaarschuwde- eigenaresse ter plaatse. Om begrijpelijke redenen was zij danig van slag; om haar trots zo uit de haven getakeld te zien worden.

Vreugdenhil heeft de auto meegenomen. De eigenaresse moet het gebeuren met de verzekering gaan regelen, maar gezien de leeftijd van de auto (minder dan aan jaar) betekent het waarschijnlijk dat zij t.z.t. weer een nieuwe auto krijgt.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Anja van Zijderveld, Peter Hofman en Rene Hendriks
w image 1

w image

RwlmhC.JPG

Wdlikx.JPG

V1TIH2.JPG

w DSC 8842

yEzuqb.JPG

Sc77XJ.JPG

9hOJFG.JPG

6ZCqKg.JPG

w DSC 8846

t4Qb9t.JPG

w DSC 8862

FYayJi.JPG

jP9R3d.JPG

FkvGIg.JPG

itytvL.JPG

mvYYPO.JPG

0PrFO0.JPG

GnJ7nM.JPG

Rr3PeT.JPG

khdMYY.JPG

uHjECr.JPG