6 woningen ontruimd door defecte geiser in Rijswijk | Regio15.nl

6 woningen ontruimd door defecte geiser in Rijswijk

Rijswijk - 6 woningen aan de Sir Winston Churchilllaan zijn even voor middernacht ontruimd i.v.m. een defecte geiser. Één bewoonster moest hierdoor naar het ziekenhuis.


De ambulancedienst werd vanavond gebeld door de bewoonster van een portiekwoning dat zij zich niet lekker voelde. Een ambulance werd als eerste ter plaatse gestuurd, maar de ambulancebemanning merkte al snel dat er meer aan de hand was.

Direct werd de brandweer met Prio 1 ter plaatse gestuurd in verband met een mogelijke koolmonoxide vergiftiging. De brandweer was snel ter plaatse vanaf de nabijgelegen brandweerkazerne en starte direct met een onderzoek.

De oorzaak van de koolmonoxide vergiftiging was al snel gevonden en bleek een defecte geiser. De geiser is direct uitgeschakeld. Vanwege de hoge concentratie koolmonoxide werden direct alle naastgelegen portiekwoningen ontruimd en zijn daar metingen verricht door de brandweer.

In totaal kwamen er 2 ambulances ter plaatse. De bewoonster uit de woning met de defecte geiser is met een koolmonoxide vergiftiging per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Enkele directe omwonenden zijn ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, maar zij hoefden niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Nadat de portiekwoningen gelucht waren, heeft de brandweer na een laatste meting die woningen weer vrijgegeven. De ontruimde omwonenden mochten een klein uur na de eerste melding weer hun eigen huis in.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w SBF53372

w SBF53378

w SBF53385

w SBF53392

w SBF53401

w SBF53396

w SBF53406

w SBF53408

w SBF53417

w SBF53423