Vijf personen naar ziekenhuis na koolmonoxide-melding | Regio15.nl

Vijf personen naar ziekenhuis na koolmonoxide-melding

Zoetermeer - Vanavond heeft een onwelwording in een woning geleid tot de opname van vijf personen in het ziekenhuis.


Een bewoner van een huis aan de Karel Doormanlaan belde vanavond rond kwart over tien met 112 omdat een andere bewoner onwel geworden was. Toen het ambulancepersoneel de woning betrad gingen hun CO-melders af, een teken dat er een té hoge concentratie koolmonoxide in de woning aanwezig was.

Volgens protocol werd direct de brandweer ingeschakeld, en ook zij hebben na metingen vastgesteld dat er teveel koolmonoxide in de woning aanwezig was. Inmiddels waren alle aanwezigen geëvacueerd.

De onwel geworden vrouw is per ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De man des huizes is samen met de bovenbuurman in een tweede opgeroepen ambulance eveneens naar het ziekenhuis vervoerd.

Twee kinderen die eerder op de dag in de woning aanwezig waren maar inmiddels elders in de regio waren zijn ook naar het ziekenhuis gebracht ter controle.

Na controle van de brandweer bleek een defecte geiser de oorzaak van de te hoge concentratie koolmonixide in de woning. De brandweer heeft een stookverbod opgelegd totdat de geiser gerepareerd en gecontroleerd is.

Video: Roy Wolters

Foto's: Roy Wolters, Brian Roeten en Martin van Oostveen

CUQ5eW.JPG

HCQgK1.JPG

7yi08h.JPG

ZYGu8y.JPG

ae67sX.JPG

cFxIdo.JPG

HywxHW.JPG