Veel overlast door lekke waterleiding Ledeganckplein | Regio15.nl

Veel overlast door lekke waterleiding Ledeganckplein

Den Haag - Wat in een flat aan het Ledeganckplein een 'onschuldige' lekkage leek, bleek later een groot lek in de waterleiding te zijn.


Vanochtend rond kwart over acht werd de brandweer gebeld omdat het in een flat aan het Ledeganckplein water lekte. Vanwege de overvloedige regenval van afgelopen nacht werd in eerste instantie gedacht dat het ging om wateroverlast door de regen.

Vanmiddag bleek echter dat in een woning op de 11e verdieping een waterleiding was gesprongen. Mogelijk was dit al de hele dag gaande.

Het water heeft zich via de meterkast naar de vier onder gelegen verdiepingen verspreid. De betreffende woningen zijn ontruimd, mede omdat er door al dat water problemen met de elektriciteitsvoorziening zijn.

Er zijn bij het bestrijden van de gevolgen van de waterleidingbreuk twee tankautospuiten ingezet, waarvan één van kazerne Wateringen. Er is dan ook opgeschaald naar 'middel hulpverlening'. Om het water op te ruimen zijn door de brandweer onder andere waterstofzuigers ingezet.

Bij onderzoek is gebleken dat zich in de woning waar de waterleiding was gesprongen een hennepkkwekerij bevond. Of de hennepkwekerij ook de oorzaak was van een en ander moet nog worden uitgezocht.

Stichting Salvage zal de bewoners onderstreunen bij de afhandeling van de schade.

Video en foto's: Sander Paardekooper

Uh9fSI.JPG

qey08S.JPG

rqiKll.JPG

p5UiMI.JPG

GBkryi.JPG

H1emD1.JPG

Hj3vfB.JPG

jsqCSp.JPG

Sx8e2g.JPG