Enorme overlast door zware westerstorm (code rood) | Regio15.nl

Enorme overlast door zware westerstorm (code rood)

Haaglanden - De zware westerstorm heeft donderdag voor enorme overlast gezorgd in de regio.


De eerste januaristorm hebben we nog maar net achter de rug of de tweede storm raast alweer over het land. Er zijn zware windstoten mogelijk met snelheden van 80 tot wel 120 km per uur. Het KNMI heeft daarom code rood afgekondigd.

In het hele land zijn maatregelen genomen. De NS heeft de dienstregeling aangepast en waarschuwt voor extra reistijd. Bij windgevoelige punten zullen extra bergingswagens klaar staan. Er zijn honderden vluchten geschrapt. 

In de vroege ochtend begon de eerste overlast. Bomen vielen op woningen, auto's en onder andere tramsporen. Op de Erasmusweg in Den Haag stonden twee meisjes te wachten op de tram, toen plotseling het dakje van de tramhalte eraf waaide. De HTM besloot om al het bus- en tramverkeer stil te leggen vanwege het gevaar. 

Automobilisten op de A13 hebben lang in de file moeten staan. Een boom waaide daar om en kwam op een rijstrook terecht. Er werden meerdere rijstroken afgesloten. Een vrachtwagen waaide om.

De stationshal van het Den Haag Centraal Station werd vanwege loskomende dakdelen ontruimd en afgesloten. Een man werd voor het Centraal Station door de wind omver geblazen, personeel van de ambulance heeft hem onderzocht en vervolgens is hij naar het ziekenhuis vervoerd. De hulpdiensten besloten een groter gedeelte van de omgeving van het Centraal Station af te zetten. Al het treinverkeerd werd stilgelegd. 

In de Sandenburgstraat in Den Haag is een automobilist door zijn buurman gered. De buurman zag dat er een boom op omwaaien stond en heeft de man uit zijn auto gehaald. Vlak daarna viel de mega boom op en kwam terecht op vier auto's en een scooter. De ravage was enorm. De brandweer heeft de bergingswerkzaamheden gestaakt.

U kunt ons helpen om alle gevolgen van de westerstorm in de regio goed in beeld te krijgen. Heeft u een nieuwstip? Stuur een bericht naar de WhatsApp tiplijn (06 15 15 15 02). Dit item zal continue worden bijgewerkt met de actuele gebeurtenissen en beelden.

Maar..... heb a.u.b. geduld, want inmiddels hebben we meer dan 100 WhatsApp's, DM's etc. binnen met tips en beelden, terwijl wij zelf ook nog eens op zo'n 40 a 50 incidenten hebben gereden. Het kan dus even duren alvorens uw ingestuurde beelden zijn verwerkt op de site of uw tip is nagelopen.

's-Gravenzande - Een steiger is op de Langestraat omgevallen en op een geparkeerde auto gevallen. (Foto's: Fred vd Ende)

FNKpUb.JPG

sq9NI1.JPG

Rijswijk - De Generaal Spoorlaan is preventief afgesloten vanwege loshangende steigerdelen; verkeersregelaars gaan het verkeer begeleiden. Tijdens de storm in september 2016 vielen er daar steigerdelen naar beneden, wonder boven wonder raakte er toch niemand gewond. (Foto's: Ivar Gieles)

bUQWT9.JPG

oikogO.JPG

WxpLDq.JPG

Rijswijk -Op het drukke kruispunt van de Sir Winston Churchilllaan is een verkeerslicht omgewaaid. Als gevolg daarvan zijn alle verkeerslichten van het kruispunt defect. Het verkeerslicht is met tape vastgebonden en zal later vandaag worden gerepareerd. (Foto's en video: Daan van den Ende)

DA9jLY.JPG

1l81VI.JPG

aVVEZq.JPG

Wassenaar - Op de Van Groeneveldlaan viel deze boom op een schuur behorende bij een woning. De schuur liep schade op. Bewoners hadden de gemeente al gewaarschwud dat de boom niet stevig meer in de aarde stond. (Foto's: Herman van der Woude)

qmpzLl.jpeg

lns19j.jpeg

FNRyv2.jpeg

OvXcO8.jpeg

dhnxQR.jpeg

Wassenaar - Op de Stoeplaan, bij Auberge De Kieviet, is een grote boom omgewaaid. Deze kwam op een auto terecht die daardoor naar de sloop kan. (Foto's: Herman van der Woude)

xnNCwk.JPG

Px11Ww.JPG

PyA0UY.JPG

L2Guyb.JPG

jcI6Zu.JPG

Den Haag -Op de Erasmusweg is een boom op een tramspoor gevallen. Het tramverkeer was daardoor enige tijd gestremd. Twee jonge meisjes die aan het wachten waren in een tramhokje kregen de schrik van hun leven. Het dakje van de tramhalte vloog door de wind eraf. De jonge meisjes zijn geschrokken maar gelukkig niet geraakt. (Foto's en video: Donny Kooistra en Daan van den Ende)

Yaqf0E.JPG

cmltns.JPG

KsrVB7.JPG

AIFYfC.JPG

UxWvO1.JPG

3iuiiX.JPG

jW6IdJ.JPG

Kwintsheul - Aan de Leeuwerik raakt een deel van de kap van een schoorsteen los door de harde wind. De brandweer de kap vanuit de hoogwerker veilig kunnen stellen. (Foto's: Tim de Kleijn) 

w TDK 9135

w TDK 9137

Den Haag - Op de Erasmusweg vlogen zonnepanelen door de lucht vanwege de harde wind. De politie besloot vanwege het gevaar de Erasmusweg af te sluiten voor het verkeer. (Foto's: Daan van den Ende)

zIBqON.JPG

2aGhfL.JPG

6D81tw.JPG

nuwFsw.JPG

AgYGQR.JPG

6425U5.JPG

reTFHC.JPG

MrwJRq.JPG

Rijswijk - De Prinses Beatrixlaan in de richting van Delft werd afgesloten. Er vielen gevelplaten van het kantoor Middin naar beneden. De weg zal nog uren dicht blijven. (Foto's: Daan van den Ende)

pE1UYH.JPG

rWL7UW.JPG

i1Hc31.JPG

QNGygC.JPG

Z0aokk.JPG

VAVxes.JPG

 

Wateringen - Aan het Guldeland vielen meerdere bomen om door de harde wind, de brandweer is wel ter plaatse geweest maar heeft de situatie overgedragen aan de gemeente omdat de situatie niet levensbedreigend was. (Foto: Tim de Kleijn)

w TDK 9127

Den Haag - Op Den Haag Centraal Station werd vanwege loskomende dakdelen de stationshal ontruimd. Veel mensen stonden buiten te wachten om opgehaald te worden. Een man kon de harde rukwind niet aan en viel omver, ambulancepersoneel heeft de man onderzocht en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. Het trein- en tramverkeer is in het hele land gestremd. (Foto's: Donny Kooistra en Daan van den Ende)

eZsm6u.JPG

hChUGf.JPG

po23bD.JPG

iTRyiV.JPG

obyqd8.JPG

KHGdK0.JPG

xi46vh.JPG

MRdq6M.JPG

Wateringen - Op de Klopperman werd de gevelbeplating van een bedrijfspand gerukt (Foto's: Machiel Janssen en Rene Hendriks)

8w6Yu3.JPG

JvZU1a.JPG

IOwGLr.JPG

gNCYZt.jpeg

Den Haag - Op het Walenburg 'knakt een boompje' en komt op het dak van kinderdagverblijf 'Nina Dak' terecht. Niemand raakt gewond; de kinderen worden naar huis gestuurd (Video: Rene Hendriks Foto's: Machiel Janssen)


8vUpHV.jpeg

wR02oy.jpeg

wbNVxj.jpeg

G0Ioed.jpeg

qCwYgV.jpeg

Delft - Op de kruising Keverling Buismanweg met de N.C. Kistweg kwam een grote boom op een kleine auto terecht. (Foto's: Brian Roeten)

f0kFbV.JPG

C5VsJw.JPG

zbWUcY.JPG

Ivu6Ag.JPG

Den Haag - Op de Thorbeckelaan valt een boom op een parkeerplaats. De schade zal waarschijnlijk beperkt blijven tot wat krassen en kleine deukjes. (Foto's: Ivar Gieles)

pOFCJh.JPG

DqzVWy.JPG

Den Haag - Aan de Van Blankenburgstraat dreigde de kap van een schoorsteen weg te waaien, met behulp van de bemanning van de hoogwerker is de kap verwijderd. (Foto's: Nick van der Toorn)

i7zfAd

xXjOhM

Scheveningen - In de Korbootstraat waait een bouwkeet omver en raakt een geparkeerde auto.

6M8gjp.jpeg

Delft - Op de Buitenhofdreef waaien diverse bomen om en komen op de rijbaan en trambaan terecht (Foto's: Roy Wolters)

mo3lV0.JPG

1Hrs2g.JPG

dwYFo4.JPG

wmSEas.JPG

8PqESd.JPG

Den Haag - Op het Spui komen de eigenaren van tweewielers er achter dat ze hun stalen ros beter ergens anders hadden kunnen parkeren (foto's: Machiel Janssen)

bdoLq9.jpeg

A8lo7X.jpeg

Mf2ZfV.jpeg

L5UdHN.jpeg

Nootdorp - De dakbedekking van een woning aan het Hof van Wieligh is door de storm ernstig beschadigd geraakt. De brandweer is ter plaatse geweest maar heeft het incident doorgezet naar een aannemer. (Foto's: Roy Wolters)

p1piog

nZQRkS

XH8ghU

Den Haag - Op de Van Boetzelaerlaan is een grote boom tegen de gevel van woningen gevallen (Foto's: Donny Kooistra, Marga Tettero en Johannes Groen)

7RBiPO.JPG

OcPbK3.JPG

F3JHn4.JPG

w eCxYTBDXfeTKDb9xlBhj

w HItUnN3p3iV4zW1fzu74

johannes

johannes2

Rijswijk - Ook in de S. Hurgronjestraat in Rijswijk verloor een boom het van de elementen.

w hKHvpmKgOp7Eo5U5vgBZ

w IbZQU4JHV1kszaIz9JW9

w jGcnGLtXDdO5yhmFeAlp

w qnfZdFZ6efCvThdzNqNs

w TguCiz5TAkkGEC12EwvX

Zoetermeer - Bij tuincentrum 'De Driesprong' is deze grote boom omgewaaid.

w 7VC1kQQgep1JnYPiEuiy

w Am1mY9Ku3iowVB86y8UU

Den Haag - Op de Volendamlaan, ongeveer ter hoogte van het Mnnickendamplein, viel deze grote reus om. (Foto's: Fred Bontje)

w 6brpYTMY1P8901vIXuHd

w dhYukV99PW1M0oGFAskn

Den Haag - Op de Willem de Zwijgerlaan viel een boom op een aantal geparkeerde auto's. De schade was groot. (Foto's: o.a. Daan de Vreugd)

w 0M6SRrhoKc7F4p67l0nJ

w ADhNna2vhUmDepk

w ezKuBhXCdKcYdEf4cZF9

w nicolas1

w nicolas2

Den Haag - Op het Frederik Hendrikplein heeft ook een boom het loofdje gelege. Zonde.... (Foto's: Ron van der Zalm)

w fred1

w fred2

w fred3

Den Haag - Ook op de Rode Kruislaan raakte een auto zwaar beschadigd door een omvallende boom. Ook het wegdek raakte beschadigd. (Foto's: o.a. Machteld en Rob van Zoen)

w 9vkMWGHl5kHnIUCx2UFR

w iYPkMUUO4zlDnPwI7jWU

w rob2

w rodekruislaan

Rijswijk - Op de Karel Doormanlaan viel een boom dwars over de weg.

w kareldoormanlaan

Den Hoorn - Losliggende dakpannen op het dak van een woning aan de Bellefleur. De tankautospuit van Den Hoorn en hoogwerker van Delft zijn hier ingezet. (Foto's: Erik van der Zalm)

w IMG4823

w IMG4832

w IMG4836

Den Haag - Op de Loosduinsekade lag vanmiddag een boom over de weg. Enkele auto's raakten beschadigd.

w loosduinsekade1

w loosduinsekade2

w loosduinsekade3

Den Haag - Ook op de Wassenaarseweg viel een boom om. Hierbij werd ook een lantaarnpaal geraakt.

w wassenaarseweg1

w wassenaarseweg2

w wassenaarseweg3

Delft - De pantograaf (stroomafnemer) van een tram op de Sadatweg ging op de een of andere manier z'n eigen leven leiden.

w sadatweg

Voorburg - In de Adema van Scheltemastraat kwam een deel van het dak van de woningen naar beneden zetten. De brandweer heeft erger voorkomen. (Foto's: Ruud Maijer)

w adema1

w adema2

Den Haag - Bij de Kamperfoeliestraat viel een boom op een geparkeerde auto. Veel schade!

w eikelenburg

Honselersdijk - Op de Molenlaan in Honselersdijk keerde dit stoplicht u de rug toe. Is het nu rood of groen? (Foto's: Danny Botman)

idkwhs.jpeg

Den Haag - Op de kruising Wippolderlaan met de Laan van Wateringseveld knakte een lantaarnpaal door de harde wind. Een paal met daarop een verkeerscamera moest het hierdoor ontgelden. (Foto's: Ivar Gieles)

GgGJlA.JPG

WoAPJw.JPG

Wassenaar - Ook op de Deijlerweg is een boom omgewaaid en op de weg terecht gekomen. (Foto: Vaneska Celestijn-Paula)

w deijlerweg

Den Haag - In de Hoytemastraat kwamen delen van een dak naar beneden door de storm. (Foto's: Matthijs)

w hoytemastraat1

w hoytemastraat2

Den Haag - Op de Mahatma Gandhistraat viel een drietal bomen om door de wind. Hierbij raakte ook de gevel/dak van een woning beschadigd. (Foto's: Ton Bodaan)

w mahatma1

w mahatma2

w mahatma3

Delft / Rijswijk - Op de Delftweg blokkeert een omgevallen boom de rijbaan en het tramspoor. De boom wordt snel en vakkundig tot brandhout verwerkt (foto: Yolanda Marchand)

w DT2AeQvW0AA9121

Den Haag - Op de Veenendaalkade waaide een boom om die op twee auto's terecht kwam. (Foto's: Sebastiaan Nederhoed en Ted van Doorn)

w veenendaalkade

w veenendaalkade2

w ted1

w ted2

Den Haag - Ze zeggen wel dat roken ongezond is... Dat ondervond Cenko uit de Haagse Moerwijk. Hij ging vandaag buiten even een sigaretje roken en de dakpannen vlogen hem om de oren. Gelukkig kan hij het navertellen. (Foto's: Cenko)

w cenko

w cenko2

w cenko3

w cenko4

Den Haag - Op het Vlaskamp gaat een oude dame of heer tegen de vlakte. Omdat de boom in een park ligt, levert dat weinig overlast op (foto's: Machiel Janssen)

V5XXkv.jpeg

j3XjpA.jpeg

fS771k.jpeg

Den Haag - Een boom naast het Schenkviaduct viel op het geluidsscherm en deze werd daardoor beschadigd. Het Schenkviaduct moest enige tijd worden afgesloten. (Foto: Kelly Tichem)

w schenkviaduct

Den Haag - Dit venster van een woning aan de Jan Romeinstraat is kapot gewaaid door de wind. (Foto: Bianca Roodjuh)

w Bianca

Wassenaar - Op de Van Duivenvoordelaan was deze oude boom omgevallen. (Foto's: Herman van der Woude)

ox1QiI.jpeg

bnd00n.jpeg

Den Haag - Dat op de Noordzee het water aardig werd opgezweept door de storm ligt vor de hand. (Foto's: Raymon Mol)

w raymon1

w raymon2

Zoetermeer - Aan de Charlotteplaats moest de brandweer in actie komen in verband een boom welke tegen de geval van een woning was gevallen. Met behulp van de grote kraan is de boom verwijderd door de brandweer. (Foto: Sven Poeze)

IetwDn

1GxrMp.jpeg

Prwaih.jpeg