Tientallen kinderen basisschool onwel na het schoolzwemmen | Regio15.nl

Tientallen kinderen basisschool onwel na het schoolzwemmen

Den Haag - Tientallen leerlingen en enkele leerkrachten van een openbare basisschool aan het Anna Blamaplein zijn vanochtend onwel geworden na het schoolzwemmen.


De leerlingen van 'Het Galjoen' hadden gezwommen bij Sportcentrum De Houtzagerij aan de Hobbemastraat en werden na terugkeer op de school onwel. Een aantal kinderen had last van hoofdpijn, misselijkheid en/of braken en bij sommige kinderen werd in het bloed een te hoog koolmonoxide gehalte gemeten.

Acht ambulances, een motorambulance, de brandweer en het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam kwamen ter plaatse.

De basisschool werd uit voorzorg ontruimd en kinderen stonden buiten. Toen na metingen bleek dat de oorzaak niet in de school zelf was gelegen, mochten de kinderen weer naar binnen. Metingen die zijn uitgevoerd in het zwembad lieten ook geen afwijkende waardes zien.

Totaal tien kinderen en drie leerkrachten zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Een woordvoerder van de brandweer spreekt over totaal veertig kinderen die onwel zijn geworden.

Ook het onderzoek van de bus die is gebruikt voor het vervoer van kinderen en leerkrachten heeft geen oorzaak van de onwelwording opgeleverd.

Video en foto's: Dejan Jeremic en Ivar Gieles

w IMG 4778

w IMG 4771

w IMG 4757

w IMG 4762

w IMG 4772

w IMG 4768

w IMG 4782

w IMG 4790 

w IMG 4820

w IMG 4950

De politie en brandweer waren ook ter plaatse bij het Sportcentrum De Houtzagerij aan de Hobbemastraat in Den Haag, of zij iets hebben aangetroffen is vooralsnog niet bekend. 

Update 13:57 uur:

De politie laat weten dat er niets vreemds is opgemerkt tijdens de metingen in het Sportcentrum De Houtzagerij.

Foto's: Ivar Gieles

w IMG 4918

w IMG 4921

De HTM-Special bus die de kinderen van het zwembad terug naar school bracht wordt op dit moment door de brandweer gecontroleerd.

w IMG 4970

w IMG 4974

w IMG 4967