Vreemde lucht in de RandstadRail | Regio15.nl

Vreemde lucht in de RandstadRail

Zoetermeer - Een voertuig van de RandstadRail is vanmiddag op een zijspoor gezet, nadat er een vreemde lucht in het rijtuig werd geroken.


Passagiers en de bestuurder hadden geklaagd over de lucht in het rijtuig. Om 'het zekere voor het onzekere te nemen', werd het voertuig in Den Haag ontruimd en op een doodlopend stuk spoor aan de Engelandlaan in Zoetermeer gezet. 

Op de Engelandlaan werd door de specialisten van de 'gevaarlijke stoffen eenheid' (GSE) en de 'adviseur gevaarlijke stoffen' (AGS) een onderzoek ingesteld naar de bron van de lucht. Net bij aanvang van het onderzoek werd er een tweede melding gedaan van een vreemde lucht in een ander; tweede rijtuig. Dit rijtuig werd ook verplaatst naar het stukje spoor aan de Engelandlaan. In dit voertuig waren de passagiers al eerder uitgestapt en was daarom op het moment leeg.

Om beide bestuurders te controleren werden twee ambulances ter plaatse gestuurd. Uiteindelijk zijn beide heren onderzocht in de ambulance, maar niet vervoerd naar het ziekenhuis.

In één van de rijtuigen werd een flesje met een onbekende, vermoedelijk zure, vloeistof aangetroffen, wat mogelijk de bron van de vreemde lucht was. Het flesje en de inhoud zijn onderzocht. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het incident. Zij vragen mensen die mogelijk iets relevants hebben gezien, contact op te nemen met 0900-8844. Ook zullen de camerabeelden van de betreffende voertuigen worden veiliggesteld.

 

Foto's: Roy Wolters en Wilbert Tintel

KfJkXB.JPG

SS8c6g.JPG

aeP0Gb.JPG

vJ8u1y.JPG

1RywGk.JPG

zUD7Ev.JPG

WBTTzl.JPG

ixt5nE.jpg

DYsZiK.JPG

h9HWbO.JPG

garHjT.JPG

0hQxdQ.JPG