Grote zoekactie naar vermiste zwemmer Scheveningen | Regio15.nl

Grote zoekactie naar vermiste zwemmer Scheveningen

Den Haag - Vanmiddag hebben de hulpdiensten in en boven zee bij het Noorderstrand van Scheveningen geruime tijd gezocht naar een vermiste zwemmer.


De opzittende van een waterscooter van de reddingsbrigade die op zee voer iets ten noorden van het Noordelijk Havenhoofd, hield de zwemmers aldaar in de gaten. Hij had ook een man in het zicht die ongeveer 200 meter uit de kust aan het zwemmen was. Op een gegeven moment kon de medewerker van de reddingsbrigade de man niet meer zien en sloeg deze alarm.

Meteen werden meerdere eenheden van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade opgeroepen. Ook werd de meldkamer van de veiligheidsregio Haaglanden in kennis gesteld, die vervolgens de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij, de brandweer, politie, Kustwacht en de Noordzee Helicopters Vlaanderen opriep.

Tezamen hebben zij de zee ter hoogte van Scheveningen geruime tijd afgezocht op zee, vanaf het strand en vanuit de lucht.

Omdat er na verloop van tijd niemand werd aangetroffen, er niemand als vermist opgegeven is, noch op het strand (onbeheerde) kleding aangetroffen is, werd de zoektocht anderhalf uur na aanvang beëindigd. Niet veel later meldden zich ooggetuigen die een man het Noordelijk Havenhoofd op hebben zien klimmen. Of het dezelfde man betreft wordt nog uitgezocht.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Machiel Janssen, Bob van Keulen, Hanneke Bonnes en Rene Hendriks

w Scheveningen 1

w 20150807 151015

w Scheveningen P 1

w 6U1 2251 2

w Scheveningen 2

w IMG 0552

w Scheveningen 3

w Scheveningen 4

w Scheveningen P 2

w Scheveningen 5

w Scheveningen 6

w Scheveningen 7

w Scheveningen P 3

w IMG 0547