Twee kitesurfers in problemen op Kijkduin | Regio15.nl

Twee kitesurfers in problemen op Kijkduin

Den Haag - Meldingen dat meerdere kitesurfers in problemen zouden zijn, zorgden vanavond voor uitruk van politie, brandweer, ambulancedienst, reddingsbrigade en KNRM.


Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse op het Kijkduinse strand ter hoogte van het Deltaplein. In het water waren meerdere kitesurfers die zichzelf inmiddels in veiligheid hadden gebracht, maar nog twee personen die redding door het surf- en rescueteam van de brandweer nodig hadden om veilig het water te verlaten.

Eén surfer is door redders van de KNRM uit het water gehaald en met reddingboot Kitty Roosmale Nepveu naar de aanlegplaats op Scheveningen vervoerd. Later is een ambulance naar de KNRM-post gegaan; het is onbekend of dit met dit incident te maken heeft.

Gealarmeerd ambulancepersoneel is onverrichterzake retour naar de post gegaan, omdat geen van de geredde surfers gewond is geraakt bij dit incident.

Nadat zeker was dat er zich in het water geen personen meer bevonden die niet op eigen kracht het water konden verlaten, zijn hulpdiensten van het strand vertrokken en retour naar de kazerne gegaan.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 7604

w IMG 7601

w IMG 7611

w IMG 7614

w IMG 7624

w IMG 7635

w IMG 7637

w IMG 7639